Region

Britanci oduševljeni Kolindom, žele da im bude premijerka

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je dala intervju u emisiji “Dobro jutro, Britanijo” na televiziji ITV.

“Moramo da budemo bliži narodu i da se ponašamo tako”: Grabar-Kitarović (Anadolija, Arhiva)
Upravo je to gostovanje izazvalo oduševljenje Britanaca koji su komentarisali hrvatsku predsjednicu na Tviteru, piše “Jutarnji list”.

Predsjednicu su britanske novinarke pitale kako postiže tu opuštenost u komunikaciji, za razliku od njihove premijerke Tereze Mej, koja je, kažu, poput robota.

Hrvatska predsjednica je odgovorila da ima trenutaka kada političari moraju da skrivaju emocije, poput važnih političkih pregovora, ali da misli kako komunikacija političara mora da se modernizuje.

“Moramo da budemo bliži narodu i da se ponašamo tako”, rekla je ona.

Odgovarajući na pitanje o Bregzitu, predsjednica je rekla da je Hrvatska tužna zbog toga, ali da očekuje nastavak prijateljskih odnosa sa Velikom Britanijom, posebno u okviru NATO. Izjavila je i kako se nada da će se Britanija vratiti u EU.

“Ali mi poštujemo vašu odluku. Nijedan razlaz u životu nije lak, kako znamo iz privatnih veza, pa neće biti ni ovaj”, rekla je ona.

Budući da je u emisiji bila najavljena kao prva hrvatska predsjednica, govorila je o ženama u politici, rekavši da nikada nije gledala ko je kog pola, nego je samo cijenila rad, te bi žene u politici trebalo da ističu svoju ženstvenost, a ne da je skrivaju.

“Svijet ne bi trebalo da se dijeli na muškarce i žene. Umjesto toga, trebalo bismo da se stavimo u kategorije onih koji stvari žele da mijenjaju na bolje, bez predrasuda prema drugima”, rekla je ona.

Na Tviteru je njeno gostovanje propraćeno brojnim pozitivnim komentarima, od toga da je divna, inteligentna, lijepa, pa do toga da žele da zamijene nju i Terezu Mej, britansku premijerku.

“Odličan primjer kakav bi trebalo da je lider neke zemlje, pokazala je to i na Svjetskom prvenstvu. Molim te dođi i budi naša premijerka”, jedan je od komentara.

5 Komentara na "Britanci oduševljeni Kolindom, žele da im bude premijerka"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend