Region

Brnabić: Moj djed je bio Hrvat, pa sam premijerka

Ana Brnabić, predsjednica Vlade Srbiije

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, izjavila je povodom reagovanja državnog vrha Hrvatske na govor srpskog predsjednika Aleksandra Vučića u Bačkoj Palanci na obilježavanju godišnjice Oluje, da joj nije jasno šta se to dešava u Hrvatskoj i šta radi njihov državni vrh koji pokušava da “izokrene istinu”.

“Nije mi najiskrenije jasno šta se to dešava u Hrvatskoj i šta radi hrvatski državni vrh. Pažljivo sam slušala Vučićev govor i ni u jednom trenutku nijesam vidjela ništa problematično u njegovom govoru. Čini mi se da hrvtaski državni vrh pokušava u potpunosti da izvrne istinu i proba da prikaže kako je crno bijelo i obrnuto, bijelo-crno” rekla je premijerka.

Naglasila je da od predjsednika Vučića nije čula nikakve fašističke izjave, ali da ih jeste čula u Glini, kada su tamo proslavljali Oluju.

U odgovoru na pitanja novinara, kazala je da je njen djed bio Hrvat, a ne Srbin iz Hrvatske, i da je i pored te činjenice, ona postala predsjednica Vlade Srbije.

“To pokazuje da je Srbija dovoljno otvorena i da je moguće u Srbiji da imate predsjednika Vlade čiji je djed bio Hrvat. Zamislite u Hrvatskoj da imate predsjednika Vlade koji ima bilo kakve veze sa Srbijom” navela je Brnabić.

Istakla je da, sa druge strane, u Hrvatskoj imamo situaciju da golman hrvatske reprezentacije ne smije ni da pomene da ima bilo kakvo srpsko porijeklo.

15 Komentara na "Brnabić: Moj djed je bio Hrvat, pa sam premijerka"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend