Region

Brnabić: Najvjerovatnije novi izbori u Beogradu

Ana Brnabić

Premijerka Srbije, Ana Brnabić rekla je da će se u Beogradu najvjerovatnije organizovati novi, a ne ponovljeni izbori, dodajući da je sigurna da na prethodnim “nijedan jedini glas nije ukraden”, te da nikada neće prihvatiti međunarodnu istragu izbora 17. decembra.

“Iako rezultati istraživanja javnog mnjenja pokazuju da bi rezultati novih izbora bili gotovo identični decembarskim, lično smatram da bi lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne smije da stane” ostvarila ubjedljivu pobedu i da bi mogla samostalno da formira vlast”, naglasila je Brnabić gostujući u emisiji “Jutro” televizije “Prva”.

Dio opozicije u Srbiji optužuje vlast za izbornu krađu, što državni vrh i vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) odbacuju.

Kako prenosi agencija Beta, ona je ponovila da bi najbolje rješenje za krizu u Beogradu bilo da se “formira vlast jer će se u suprotnom bespotrebno izgubiti najmanje šest mjeseci”.

“Vrijeme je dragocjeno i nemamo ga za gubljenje, pogotovo ako se zna da bi na tim novim izborima rezultati bili gotovo identični onima od decembra prošle godine”, rekla je Brnabić.

Premijerka je još rekla i da su decembarski izbori bili legitimni, kao i da je posebno u Beogradu bila jaka kontrola da “muva nije mogla da proleti, a kamoli da se nešto ukrade”.

“Očigledno da ne može da se napravi većina, matematički može, mi imamo većinu, ali Aleksandar Vučić je postavio lijep standard – matematika nije politika”, rekla je premijerka, navodeći da su novi izbori, “nikako ponovljeni”, najrealnija opcija u Beogradu.

Ona je dodala da, koliko je njoj poznato, prvi put se dešava da opozicija u nekoj zemlji od stranaca traži međunarodnu istragu.

“Traže, ne samo ukidanje suvereniteta, već i potpuno suspendovanje institucija sve do Skupštine, ali i zakona naše zemlje”, kazala je Brnabić zaključujući, da “koliko je njoj poznato, tako nešto se prvi put dešava”.

5

avatar
1000
4
1
0
 
5
MorakovoEsaCucaCucaTamara
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Morakovo
Gost
Morakovo

Vucic pada!

Esa
Gost
Esa

Narodu ne dosta izbora i opozicije i njihovih niskih izdajnickih postupaka

Cuca
Gost
Cuca

A Jeremićka pevala pesmu “Četri godine”.
Što će mo sad?

Tamara
Gost
Tamara

Pobedice SNS kao i uvek!

Cuca
Gost
Cuca

“Četri Godine” i da ti je malo Tamara .

Send this to a friend