Region

Brnabić poručila građanima: Kosovo je važno pitanje, stanite uz odvažnog Vučića

Srpska premijerka Ana Brnabić pozvala je građane Srbije da u trenutku rješavanja pitanja Kosova stanu uz predsjednika Aleksandra Vučića, koji je u ovom slučaju, kako ona kaže, pokazao odvažnost i hrabrost.

“Pronalaženje rješenja za dugoročnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine bez sumnje je najvažnije političko pitanje za budućnost naše zemlje i našeg naroda”, istakla je premijerka u izjavi za Tanjug.

Kako je istakla, otvaranjem unutrašnjeg dijaloga i teškim, ali nikad konstruktivnijim, razgovorima sa najvažnijim svjetskim liderima, Vučić je pokazao, odvažnost i hrabrost-najveći mogući stepen političke odgovornosti i liderstva.

“Kosovo i Metohija nije pitanje za jednokratnu upotrebu, a posebno ne za političku zloupotrebu. Ono se, međutim, već neko vrijeme pretvara u predmet dnevno-političkih rasprava koje, ne samo da ne doprinose demokratskom političkom dijalogu, već ga dodatno degradiraju i to na pitanju oko koga moramo uspostaviti nacionalni konsenzus”, rekla je premijerka.

Ona je apelovala na sve učesnike u političkom i javnom životu da nastupaju kao odgovorni pojedinci, svjesni da će rješenje ovog pitanja obilježiti budućnost generacija.

“U trenutku kada se odnos velikih sila prema Srbiji menja i kada se naš glas čuje mnogo više nego pije nekoliko godina, vrijeme je da pokažemo što veće jedinstvo o ovoj temi”, zaključila je Brnabićeva.

6 Komentara na "Brnabić poručila građanima: Kosovo je važno pitanje, stanite uz odvažnog Vučića"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend