Region

Brnabić: Srbija je lider u privlačenju stranih investicija

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, istakla je da je Srbija, koja trenutno raspolaže sa  1,1 milijarde eura stranih investicija u prvih pet mjeseci ove godine, apsolutni lider u regionu.

Brnabićeva je u okviru obilježavanja godine dana rada Vlade posjetila njemačku kompaniju Norma grupa u Subotici.

Ona je naglasila da je Norma grupa, koja je od početka svog poslovanja u Srbiji uložila više od 32 miliona eura, primjer investitora kakvi su potrebni našoj zemlji.

“Norma grupa Srbija nije samo distributivni centar, već se cio proces izrade proizvoda dešava upravo ovdje, u Subotici. Koristi se domaća pamet i kreativnost. To je upravo ono za šta se mi kao Vlada zalažemo-jačanje ekonomije koja se zasniva na inovacijama i znanju”, izjavila je premijerka.

Brnabićeva je kazala i da je Srbija 2017. godinu završila kao rekordno najbolju sa 2,6 milijardi eura direktnih stranih investicija i da je Njemačka jedna od zemalja čije su kompanije uložile najviše novca u našu zemlju.

“U Srbiji trenutno posluje više od 400 njemačkih kompanija koje zapošljavaju više od 45.000 naših građana. Naš cilj je da u budućnosti još više unaprijedimo ekonomsku i političku saradnju Srbije i Nemačke”, naglasila je Brnabić.

Norma grupa, koja razvija i proizvodi spone, spojnice i cijevi za protok fluida za automobilsku industriju, trenutno zapošljava 1.200 ljudi i izvozi svoje proizvode u 50 zemalja širom svijeta.

6 Komentara na "Brnabić: Srbija je lider u privlačenju stranih investicija"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend