Region

Brnabić za CNN govorila kako je biti LGBT premijerka

foto: CNN screenshot

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić gostovala je na CNN-u, gdje je pričala o tome kako je biti LGBT premijerka i sa kakvim se predrasudama morala da se bori tokom odrastanja u Srbiji.

Istakla je da je bila veoma srećna tokom odrastanja, jer je imala podršku porodice i prijatelja.

“Odrastati u Srbiji za mene je bilo isto kao da sam odrasla bilo gdje. Ja nisam najbolja osoba da pričam o tome, ali opet ako znaš ko si, i ako znaš kako da se nosis sa tim, onda će drugi ljudi naučiti da to prihvate”, poručila je ona.

Brnabić je naglasila da, ako je kao žena koja je lezbejka i premijerka pomogla bilo kome u Srbiji ili regionu da se bolje osjeća, onda je dosta uradila.

Novinar Farid Zakarija je upitao da li se se u politici susretala sa ljudima sa predrasudama, a Brnabić je odgovorila da se susretala sa negativnim komentarima, ali je imala podršku predsjedika Srbije Aleksandra Vučića.

“On je mene podržao, bez te podrške ja ne bih postala premijerka. Imali smo oprečnih mišljenja od crkvenih zajednica, opozicionih partija, ali i onih koji podržavaju Vladu i koji nijesu glasali za mene zbog mog seksualnog opredjeljenja”, navela je ona.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Killy
Gost
Killy

Da li se sretala u politici sa ljudima sa predrasudama, odgovara da je imala podršku Vučića.. Da je pitao za vremensku prognozu ona bi rekla biće kako Vučić kaže..

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Bravo za Brnabic ona je prava srpkinja, u ostalom bolja je od Kacavende, Pahomija i kompanije. Svidjelo se to Srbima ili ne.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha. Svakako bravo za Brnabićku, ali ako je Srpkinja onda je od skoro. Otac joj je Hrvat.

SRBIN C.G.
Gost
SRBIN C.G.

Podrska NASOJ PRVOJ DAMI

Zoran
Gost
Zoran

Brnabicka je vucicev fikus.

a eeeee
Gost
a eeeee

viđi slike, kakva momčina, “bre”!

Burek-Ba
Gost
Burek-Ba

Ako je ona lezbejka sta je onda Vučić da ne zna ko ?

SRBIN C.G.
Gost
SRBIN C.G.

a om je ni tamo ni vamo

srb
Gost
srb

sramota sta smo doziveli. pih

Mirko
Gost
Mirko

Nije takvi ste vjekovima nazad!

SRBIN CG
Gost
SRBIN CG

Zašto sramota? A nije sramota Marija Šerifović, SPC…

Prajd
Gost
Prajd

Baš me je razočarala, a uredno smo je pozvali u Podgoricu na Prajd i obećala je da će doći. Mislio sam da se razlikuje od političara koji samo lažu čim zinu.

Huh
Gost
Huh

Sad svi sa Prajda na aparate nema Ane..

ND
Gost
ND

Kada će u Hrvatskoj Srbin biti premijer,a ne mora biti od ovih? Srbija je sebi previše dozvolila,zar nema nikog za premijera,n’o ovu pušku?

Send this to a friend