Region

Četiri osobe poginule kada je auto sletio u Miljacku

Četiri radnice Osnovne škole “Kovačići” iz Sarajeva poginule su u saobraćajnoj nesreći kada su sa automobilom sletjele u Miljacku, na putu Sarajevo – Pale.

Stradale su Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić, čija su tijela izvučena iz vode.

Prema pisanju medija u Federaciji BiH stradale su bile pedagog, higijeničarka i bivša direktorica škole. Navodno su njih četiri krenule na sahranu bivše koleginice, kada su iz nepoznatih razloga sletjele s puta i survale se u Miljacku, kod tunela Bulozi na području Istočnog Sarajeva.

U Kantonalnoj vatrogasnoj brigadi Sarajevu navode da su im je nesreća prijavljena oko 13 časova, te da su odmah stigli na lice mjesta kako bi pokušali da pomognu.

“Gospođa, koja nas je pozvala, rekla je da se vozila u koloni kada je jedan automobil ispred nje sletjelo u Miljacku. Tvrdila je da poznaje te osobe, te da su se vozile na sahranu koleginice”, rekao je dežurni dispečer.

U potragu su se odmah uključili MUP RS, pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite, vatrogasci i Gorska služba spasavanja koji su pronašli i iz vode izvukli tri tijela, dok se za četvrtim traga.

Informacija o nesreći šokirala je cijelu školu, u kojoj je nastava odmah obustavljena.

Send this to a friend