Region

Čović: Ponosan sam što su Hrvati veliki narod u BiH, koliko god malobrojni bili

Dragan Čović

Povodom Dana grada Širokog Brijega, koji se obilježava 15. avgusta, danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Široki Brijeg kojoj je prisustvovao i hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Čović je ovom prilikom izrazio uvjerenje kako će razvojnim strategijama uz ono sredstava što imaju u budžetu i u saradnji s višim nivoima vlasti, uskladiti razvoj, tako da “Široki dobija jednu posebnu dimenziju iz godine u godinu”.

Osvrćući se na predstojeće izbore, on je kazao kako je hrvatski narod “ponosan što je veliki narod u BiH, koliko god bili malobrojni”, dodajući kako “to treba da čuje svako ko misli da može u ime nas donositi odluke”.

” Mi smo danas u prilici da pošaljemo vrlo jasnu poruku, tu smo, razvijati ćemo se, graditi, bićemo predvodnici svih pozitivnih vrijednosti u BiH, kako kad je u pitanju vanjski, onaj evropski put, tako, kad je i u pitanju ovaj socioekonomski i gospodarski, vrlo jasno, nikada nećemo čekati da nam neko drugi nešto da”, naglasio je hrvatski član Predsjedništva BiH.

U svom govoru Čović se osvrnuo i na legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda u BiH.

“Mnogi su se potrudili da nam onemoguće ono što nam je Ustavni sud definisao, a to je legitimno predstavljanje hrvatskog naroda na svim administrativnim nivoima vlasti u BiH. Ali koliko god se oni trudili različitim nastojanjima, iz onoga što je ostalo u zakonskim okvirima, kada je u pitanju izborno zakonodavstvo, neće moći birati za nas. Zbog toga jedan poziv svima nama koji bismo još drugačije razmišljali o vođenju politika u BiH, prevažno je da u ova dva mjeseca zbijemo svoje redove. Svi mi. I oni koji su u strukturama braniteljskih udruga, gospodarstvenici, kulturni djelatnici, do naših duhovnih otaca jer samo tako ćemo uravnotežiti sve ono što trebamo uravnotežiti unutar hrvatskog naroda u BiH i s ponosom govoriti da je ovo naša domovina”, poručio je danas iz Širokog Brijega Čović.

17 Komentara na "Čović: Ponosan sam što su Hrvati veliki narod u BiH, koliko god malobrojni bili"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend