Region

Dačić: Organizovaću Srbe da glasaju za Trampa

Dačić

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić najavio je da će organizovati Srbe koji žive u SAD da na predsjedničkim izborima u toj zemlji glasaju za Donalda Trampa.

Dačić je za “Srpski telegraf” rekao da ako Srbija bude pametna, to će joj stvoriti bolju poziciju u novoj administraciji u Vašingtonu.

Kako list piše, to će biti samo dio snažne diplomatske ofanzive koju Srbija od jeseni pokreće po pitanju Kosova, prije svega u Americi.

Plan je da se dodatno promovisu istina o Kosovu i srpski stavovi o juznoj pokrajini, a strategija djelovanja usmjerena je u dva pravca, navodi Srpski telegraf.

Kako kazu sagovornici lista iz vrha vlasti, procijenjeno je da je sada pravi trenutak za djelovanje s obrzirom na to da su sljedeće godine predsjednički izbori u SAD i da će se po svemu sudeći voditi bitka za svaki glas.

“Srbija je sada u mnogo boljoj poziciji nego sto je bila ranijih godina. Sada u Vašingtonu postoji volja da se saslusaju nasi stavovi. Međutim, to ne znaci da ćemo se na na tome zaustaviti, već ćemo intenzivirati napore da ojačamo nase pozicije, da povećamo broj prijatelja koje imamo u Americi, da što više senatora i kongresmena, ljudi na čelnim pozicijama, bude uz nas”, ističe Dačić.

Prema njegovim riječima, Amerika ulazi u izbornu godinu i to je prilika koju Srbija mora da iskoristi.

“Konkretno, kao ministar spoljnih poslova organizovaću da formalizujemo podršku Trampu na sljedećim izborima. Srbi u Americi ionako glasaju za Trampa. Ako to uradimo pametno, ako objedinimo te glasove, kojih nije malo, stvorićemo bolju poziciju u novoj administraciji. Svojevremeno su to uradili Albanci, objedinili su glasove njihove dijaspore, koja listom glasa za jednog kandidata.

Primjera radi, Engel koji je njihov lobista godinama ima stalnu bazu sigurnih albanskih glasova i ne treba da čudi što zdušno brani interese Albanaca, jer su mu ti glasovi važni za izbor na funkciju. Istu stvar moramo i mi da uradimo, da krenemo u ofanzivu da na sljedećim izborima Srbi pomognu Trampu da se to jasno vidi, što će državi i interesima za koje se bori biti od znatne pomoći”, ističe Dačić.

U SAD, inače, živi oko 650 000 Srba, navodi list.

14

avatar
1000
12
2
0
 
12
MrgudAkumulatorAldijanaTomosBudibogsnama
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrgud
Gost
Mrgud

A bombardovanje,a NATO?

Akumulator
Gost
Akumulator

Cetnici su sa njima surovali

Akumulator
Gost
Akumulator

A zar to nije amerika koja vam je kriva bila za sve a legendo aj setaj casti ti no je nemas

Budibogsnama
Gost
Budibogsnama

Eeeeee, ove školovane budale…

(18)➕
Gost
(18)➕

Nema tamo srba, crnogoraca, engleza… samo poreski obveznici i potrošači.

marius
Gost
marius

Dug ti je to put Dacicu. Prvo moras da organizujes srbe da tebi vjeruju,pa tek onda da te iste srbe ubijedis ,da za Trampa glasaju. To ti je skoro pa neizvodljiva rabota.

samo kažem...
Gost
samo kažem...

Koga je ovaj do sada podržavao, mrak ga je izio…

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Nema potrebe, fašisti će svakako glasati za Trampa.

Tomos
Gost
Tomos

Nije Amerika fašistički zemlja ni Amerikanci koji su ga izabrali na to mjesto…već su oni slomili fažizam 41’…

Aldijana
Gost
Aldijana

Tako je Tomose. Amerika je slomila fašizam i opet će ako bude trebalo.

POJK
Gost
POJK

A sto ces mon mrcni Dacicu ako Tramp izgubi. Albanci to objave kad zavrse stvar a budale pricaju o onome sto ce da rade.

Racko
Gost
Racko

Boze, koja je ovo spoljna politika. A sta ako pobijede demokrate. Koji kreten majko mila.

Tomos
Gost
Tomos

Tačno će izgubiti onda…

delija
Gost
delija

Pametno moj Dacicu,pameto,samo se ti drzi mikrofona,tu si najbolji.

Send this to a friend