Region

Dačić se godinama zalaže za razgraničenje sa Kosovom

Dačić

Vicepremijer i šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže za Prvu televiziju da on već deset godina zagovara ideju razgraničenja Srba i Albanaca.

Taj pojam je u javni prostor nedavno unio ministar odbrane Aleksandar Vulin, a da je to stav i predsjednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića po prvi put smo javno čuli u četvrtak, iako i on tvrdi da je o tome govorio i ranije.

Dačić je podržao takav Vučićev stav, a vrijedi podsjetiti da je on u prošlosti govorio o “podjeli Kosova“, dok je “razgraničenje“ pominjao u julu i avgustu prošle godine.

“Promenila se pozicija SAD, u smislu toga da su ranije smatrali da je pitanje Kosova riješeno i da mi imamo samo da priznamo Kosovo. Nova administracija je promijenila poziciju, otvoreni su da sagledaju sve prijedloge za neka kreativna i fleksibilna rješenja, to je ono što smo mi tražili. Želim da podsjetim da se ja za predlog koji je iznio Vučić zalažem već desetak godina, to je jedino moguće i brzo rješenje koje može da otkloni taj akutni problem. Da li će do tog rješenja doći ili ne, previše je rano govoriti o tome“, rekao je Dačić.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend