Region

Dječak na silu predat ocu Italijanu, vrištao da se ne rastane od majke

Građani Splita okupili su se na protestu u naselju Pujanke pokušavajući da spriječe radnike centra za socijalni rad da predaju dječaka Cezara (9) ocu Alesandru Aventiju po odluci suda.

Policija je raščistila put koji su okupljeni blokirali i dječak je ipak odveden nakon što je na silu odvojen od majke i tetke.

Susjedi kažu kako je Cezarovo odvođenje bilo strašno i stresno jer je dječak vikao jer nije želio da se odvaja od majke. Jedna je Splićanka na Fejsbuku objavila snimak na kojem se čuju plač i zapomaganje dječaka.

Cezar (9) je dijete Hrvartice Nine Kuluz i oca Italijana Alesandra Aventiji, koji se spore za starateljstvo već nekoliko godina unazad.

U februaru ove godine izvršenje je odloženo iz bezbjednosnih razloga, dok je prije tačno godinu dana izvršenje bilo odloženo jer Alesandru Avenatiju nije bio obezbijeđen prevodilac za italijanski jezik.

Nina Kuluz i Alesandro Avenati jedno vrijeme su mali zajedničko starateljstvo nad dječakom koji je trebalo da živi u Italiji, a majka je imala pravo da ga viđa svaki dan.

Onda je Nina pobjegla iz Italije skrivajući se u Bosni i Hercegovini, potom se vratila u Split, a dječakov otac je dva puta pokušao da sina vrati u Italiju.

Prošle godine u junu pred njenom kućom bio je organizovan veliki protest na kojem je traženo odlaganje izvršenja nad djetetom.

U međuvremenu je na italijanskom sudu izgubila starteljstvo nad dječakom, zbog otmice sina je osuđena na tri godine i četiri mjeseca zatvora, a u obavezi je i da Alesandru isplatiti 50.000 eura odštete te ima obvezu javljanja italijanskoj policiji u Torinu svakih 20 dana.

8 Komentara na "Dječak na silu predat ocu Italijanu, vrištao da se ne rastane od majke"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend