Region

Do detalja pripremio svoju sahranu: Kupio sanduk, pa pucao sebi u glavu

Franjo Boras (88) iz Prnjavora odlučio je da ode s ovog svijeta na nesvakidašnji način. Prije nego što će pod krajnje neobičnim okolnostima ispaliti smrtonosni hitac sebi u glavu, do tančina je pripremio svoju sahranu.

Ovaj vremešni službenik opštinske administracije osigurao je grobno mjesto, kupio sebi mrtvački sanduk i krst, odštampao umrlicu i odvojio rakiju za pokoj duše.

Kao u nekom filmu, priča je počela da se odmotava kada je tišinu u ulici u Prnjavoru, narušio pucanj iz Borasovog dvorišta.

“Poznanici i policajci su bili zatečeni prizorom. U dvorištu na prostirci s jastukom bilo je nepomično tijelo vlasnika kuće. Ruka mu je bila vezana za pištolj, a na desnoj sljepoočnici bila je vidna rana od ispaljenog hica”, ispričale su komšije.

Franjini poznanici kažu i da su im tek tada postale jasne njegove najave da “iza sebe neće ostaviti nikakav nered u kući”. Po ulasku u Borasov dom zatekli su šokantan prizor.

“Dočekao nas je mrtvački sanduk s pogrebnom posteljinom, kao i sve ostale stvari za ispraćaj pokojnika na onaj svijet. Uz krst, tu su čak bile i umrlice na Franjino ime, kao i flaša s rakijom za pokoj duše. Ostalo je samo da se popuni prostor za dan i čas njegove sahrane, a osim dvojice sinova, među ožalošćenima naveo je i troje unučadi, kao i komšije i poznanike”, pričaju njegovi poznanici.

Boras se još početkom osamdesetih godina prošlog vijeka razveo od supruge koja je novi brak zasnovala u Banjaluci.

Dvojica sinova iz Kanade rijetko su mu dolazila. Franjo se odavno žalio da ga izjeda samoća, često najavljujući da će sam sebi prekratiti život.

Kako Večernje Novosti nezvanično saznaju, Boras se ubio iz omanjeg rijetkog modela pištolja, koji se ne nalazi u bazi prnjavorske policije.

1 Komentar na "Do detalja pripremio svoju sahranu: Kupio sanduk, pa pucao sebi u glavu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend