Region

Dodik: Doći će do mirnog razlaza, Republika Srpska već napravila svoj non pejper

Milorad Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da u BiH nema nikakvog kohezionog elementa koji bi mogao da okupi konstitutivne narode i ocijenio “da će doći vrijeme mirnog razlaza”.

Komentarišući situaciju u vezi sa nezvaničnim diplomatskim dokumentom „non pejper“, navodno upućenog iz Slovenije u Brisel, Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da je i Republika Srpska već napravila neki svoj non pejper.

“Svašta se piše, ali ako je to pomodarstvo, evo, ne šalim se, mi smo već napravili neki naš non pejper, pa ćemo ga jednog dana, kada to odlučimo, isto tako poslati svima“, dodao je on.

Dodik je ocijenio da je ključna aktivnost RS to što će na Narodnoj skupštini održati raspravu, sačiniti i artikulisati svoju platformu za pregovore sa Federacijom BiH i Bošnjacima i Hrvatima kao konstitutivnim narodima o tome šta i kako raditi u BiH, naravno bez stranaca.

On je napomenuo da su stranci dugo pokušavali da „naprave njima željenu BiH, koja se pokazala kao neželjeni eksperiment“.

Sve se to govorilo i ranije

Dodik je podsjetio da prije desetak godina niko nije smeo da pomene referendum, ni da priča o tome „da BiH treba da se raspadne, jer je ionako raspadnuta, dok se o tome govorilo u Srpskoj“.

“Sve se to govorilo ranije, a sada to neki i potvrđuju, ranije su nas krivili kao one koji remete nešto, a danas to čujemo iz usta važnih ljudi u svijetu“, rekao je on.

Navodeći da će doći vrijeme mirnog razlaza u BiH, Dodik je istakao da Srbi nemaju razloga da se mobilišu prema bilo kakvoj ratnoj opciji i da treba da se okupe oko politike koja će dati snagu.

Dodik je naveo da u BiH nema govora ni o kakvom ustavnom patriotizmu koji bi mogao da se održi ili širi.

“To što u Federaciji BiH Bošnjaci govore da su BiH patriote, neka misle šta hoće, ali za BiH je potreban neki drugi patriotizam, a ne samo bošnjački, a srpskog i hrvatskog patriotizma, koliko vidim, nema i zato se tu ne može izgraditi ništa“, zaključio je.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
Darina,,,mariusSASA.NK.ME
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Darina
Gost
Darina

Podrška građanima u Bosni i Hercegovini. Ne dozvolite ovome irvasu da vam određuje sudbinu. Dosta ste patili.

,,,
Gost
,,,

Jedino može biti fajront za RS.

marius
Gost
marius

Nesto mi se sve cini ,jedini razlaz koji slijedi, je tvoj razlaz sa politikom.

SASA.NK.ME
Gost
SASA.NK.ME

Podrska Gradjanima BiH u borbi protiv fasizma.

Send this to a friend