Region

Dodik došao u posjetu, novinar odbio da se fotografiše

Dodik

Predsjednik RS Milorad Dodik posjetio je novinara BN televizije Vladimira Kovačevića u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci nakon što je sinoć pretučen.

Dodik je osudio napad na Kovačevića i od nadležnih policijskih struktura zatražio da se ovaj slučaj do kraja i hitno rasvijetli, prenosi regionalna televizija N1.

Novinara je posjetio i direktor UKC-a Vlado Đajić, koji je rekao da je Kovačević zadobio povrede glave i potkoljenice, ali da nije vitalno ugrožen.

“Svjestan je i pokretan. Prima terapiju i ostaće još par dana da uradimo dodatna ispitivanja”, rekao je Đajić.

Kako prenosi Index.hr, pretučeni novinar je u bolnici odbio da se fotografiše sa Dodikom, čiju je vlast označio odgovornom za stvaranje stanja u kojem su novinari koji kritikuju vlast postali meta okrutnih napada.

Da podsjetimo, Kovačević je pretučen nakon što je izvještavao o nerazjašnjenom slučaju ubistva mladića u Banjaluci Davida Dragičevića.

“Rekao sam mu da on snosi krivicu za stanje koje je stvoreno. Stvoreno je stanje u kojem se napadaju novinari, označeni od vlasti kao neprijatelji i premlaćuju se metalnim šipkama”, rekao je Kovačević za portal Buka.

U izjavi za medije Dodik je osudio napad na Kovačevića, te je od nadležnih policijskih tijela zatražio da se ovaj slučaj do kraja i hitno rasvijetli.

5 Komentara na "Dodik došao u posjetu, novinar odbio da se fotografiše"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend