Region

Dodik: Neće biti rata, ali je moguće da Srbi i Hrvati zatraže izlazak iz BiH

Dodik

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da u BiH neće biti rata, već da su to “floskule kojima Bošnjaci iz Sarajeva nastoje plašiti strance”.

“Prijeteći ratom oni žele zadržati svoje pravo da budu tutori i da majorizuju druga dva naroda u BiH. Ako žele Bosnu kao većinski narod, onda moraju dati mnoge koncesije”, kazao je Dodik za “Večernji list”, izdanje za BiH.

Dodik je ocijenio da Bošnjaci “u svojoj aroganciji osporavaju postojanje drugih naroda i da ne bi prešao preko uvrede (lidera SDA Bakira) Izetbegovića Hrvatima da su manjina”.

On je dalje kazao da u BiH ne može da postoji građanska država, navodeći da je to “pogubna varijanta i podvala koju Bošnjaci guraju Srbima i Hrvatima”.

S druge strane, naglasio je on, Hrvati i Srbi insistiraju na konstitutivnosti naroda i paritetu iz Dejtona, “dok se drugačije ne dogovorimo”.

“Sada imate jedan narod koji želi realizaciju “građanske” priče, a druga dva naroda to ne žele, to su Srbi i Hrvati”, rekao je srpski član Predsjedništva BiH.

Ako se na tome bude insistiralo, ocijenio je Dodik, vjerovatno će predstavnici Srba i Hrvata donijeti zajedničku deklaraciju i tražiti da izađu iz BiH, jer im se, kako on tvrdi, osporavaju prava zagaranovana Ustavom i Dejtonskim mirovnim sporazumom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
broj 1
Gost
broj 1

srbi se nadaju da ce republika srpska biti kompenzacija za kosovo

Una
Gost
Una

Bosnjaci treba da se otcepe od RS.

Rozaj
Gost
Rozaj

Za milutina sandzak je u srbiji i u CG. A vojvodina se odvaja od srbije 100%

Mongro
Gost
Mongro

Evo sandzaka samostalnog za najmanje godinu dana. Onda tek ide Vojvodina…. a mozda ce i u paketu zajedno u EU…prije srba. Srbi jos nijesu uspjeli prodati svetosavlje Briselu i EU. Oce, oce…mogu oni to!

LZN
Gost
LZN

Sandžak i Vojvodina neće ostati u srbiji.

Milutin
Gost
Milutin

Sandžak je i u Crnoj Gori, a u Vojvodini je oko 80 % Srpskog stanovništva… tako da bih na tvom mestu razmislio pre nego napišem neku glupost

Prcko
Gost
Prcko

Pa neka izađu ako im se Bosna ne sviđa. Traktora imaju na pretek.

tata mata
Gost
tata mata

ko vise moze da odvali gluposti Trump ili Dodik ? hmmmm !!

Dejan
Gost
Dejan

Hoce Hoce cetniku bice opet rata iakosi pokupovao na Prcanj dve kuce neces naci mira nigde na Balkan…. nicija nije gorela do zore pa nece ni tvoja

MNE ❤🇲🇪💚
Gost
MNE ❤🇲🇪💚

Neće biti rata ali to što želiš ne može bez rata.

Broj 1
Gost
Broj 1

On je to zamislo vjerovatno kao neki sporazum po kom bi se bošnjaci saglasili da rs napusti bih od toga nema ništa

Annn
Gost
Annn

A mozda se bosnjaci I hrvati pod zapadnim pritiskom opet dogovore pa odluče za unitarnu gradjansku BiH bez entiteta. Ne zaboravi zajedno su izglasali nezavisnost. I zavrsili rat u savezništvu
Kuda posle ?
Od hrvata ti nezavisnost zavisi a nemaš nista da im daš

Mozgas
Gost
Mozgas

Tesko evo Plenkovic trazi reviziju Dejtona, tako da sve je moguce!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Alo mapetovče,jesi li čuo mesića prije nekoliko,na hiljade mrtvih i ranjenih,a granice se nijesu pomjerile ni za jedan milimetar!?Nego ne laži taj nesrećni narod jer ćeš gadno završit!?

Cheese
Gost
Cheese

Ne znam zasto mi admini ne objave komentar. Jasno je da procesi koji se trenutno odvijaju na planetarnom nivou ne pogoduju prije svega ni CG, ni BiH ni Makedoniji. Imate na YT, raznorazne analiticare bliske vladama u Britaniji i Rusiji poput Alexander Mercurius-a koji jasno stavlja do znanja kako Trump i Putin dijele sferu uticaja dviju supersila na Balkanu. SAD… Više »

Leon
Gost
Leon

1995. vas je NATO spašavao od HVO i Armije BiH koji su stigli tada do Banja Luke. Milošević molio medjunarodnu zajednicu da ih zaustavi i tada su dogovoreni pregovori u Dejtonu, inače ne bi bilo ni Dejtona ni tzv. RS

zvizdan
Gost
zvizdan

niko ti ne brani da izadjes iz bih ,ali samo ti fizicki i ostali koji hoce
a ako hoces teritoriju dobices po prstima

Milutin
Gost
Milutin

Naravno, isto tako i Kosovo?

broj 1
Gost
broj 1

hahahaha

Una
Gost
Una

Ako moze Kosovo da izadje iz Srbije moze i RS iz BiH

broj 1
Gost
broj 1

ne moze

Predrag
Gost
Predrag

Ne znam kako Dodik može da prica u ime Hrvata. Bošnjaci su sada preko 50% BiH. Sazrele su sve prilike da se Srbi opredijele. Ili im je BiH maticna drzava kojoj su lojalni i gdje su konstitutivni element kao do sada ili ako im je Srbija maticna drzava onda mogu dobiti status nacionalne manjine jer postoji jasno većinski narod BiH.… Više »

Окле
Gost
Окле

Прича за малу ђецу. Република Српска држи на краткој узици БиХ, то је држава унутар државе, односно све институције су државе РС, а у ФБиХ су њихове институције. Хрвати стварно желе да се одвоје пошто они немају никаква права за разлику од Срба. Србији одговара РС у склопу ВиХ онаква каква је. Користе је као своју покрајну за све што… Više »

Mozgas
Gost
Mozgas

U pravu si pa ne bi Plenkovic trazio reviziju dejtona u Un!

Njegoš
Gost
Njegoš

Onda Mađarska Vojvodinu, Turska Sandžak, Bugarska sve do Niša, Kosovo Kopaonik,… i tako opet bg pašaluk 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Neko
Gost
Neko

Ulcinj,Tuzi I Gusinje Albaniji
Rozaje, Bijelo Polje Sandzak Turska
Tivat Hrvatska

Milutin
Gost
Milutin

Eee Njegoše pusti snovi tvoji neostvareni… na tvom mestu više bih brinuo za CG, da li će opstati i u kojim granicama, pod čijem protektoratom…

Broj 1
Gost
Broj 1

Neće biti ni vašeg izlaska iz bih barem ne na miran način

Cheese
Gost
Cheese

Amerika, Rusija, i EU kuju planove upravo za taj miran izlazak i rekonfiguraciju granica bivse Jugoslavije. To je ogroman problem za nas u CG jer se smatra da je CG “deo Srpskog sveta” i da bi kao istorijska drzava trebala da bude utemeljena u buducu federaciju Srpskih drzava. Te stoga ne cudi ovoliki haos kod nas u CG. Prica se,… Više »

Cgcg
Gost
Cgcg

Kakva istorijska država? O čemu pričaš? Raška i Bosna su bili u sastavu i podanici Duklje.

Cheese
Gost
Cheese

@Cgcg – Jeste, bile su u sastavu Duklje koja je bila prva Srpska drzava. Kasnije se sjeverna vlastela odvojila od matice i kreirala svoju zasebnu knezevinu. Taj unutar vlastelinski sukob, izmedju Srpskih plemica Duklje, Bosne, i Raske je i posluzio kao odlican motiv da Osmalijsko carstvo sto prije pokusa da ih osvoji. 20 godina prije boja na Kosovu opet se… Više »

Ksenija Nikšić
Gost
Ksenija Nikšić

Duklja nije bila nikad srpska država

Mozgas
Gost
Mozgas

pa sta su bili Vojisavljevici, hrvati, bosnjaci, crnogorci???

Bernini
Gost
Bernini

Krenuo u “srpski svet”, ali će ti problem biti međunarodna zajednica. “Snila baba, pto bi rada bila!”.

broj 1
Gost
broj 1

srbi bi mirno napustili bih a nisu dozvolili miran izlazak bih i hrvatske iz jugoslavije nego su i jedna i druga to krvavo platile

Send this to a friend