Region

Dodik o boravku u Hrvatskoj: Platili smo samo kaznu zbog brzine

Dodik

Lider Republike Srpske Milorad Dodik demantovao je pisanje “Jutarnjeg lista” o razoružavanju, rekavši da u Hrvatskoj nikada nije imao, niti je izazvao incident.

<<<Hladan tuš Dodiku u Hrvatskoj, policija mu razoružala ljude<<<

“Prije nekoliko dana kada sam se vraćao sa proslave Dana državnosti Srbije, kod Vinkovaca je moju kolonu zaustavila hrvatska saobraćajna policija zbog prekoračenja brzine. Uredno smo platili kaznu i to je to”, rekao je Dodik za banjalučke “Nezavisne“.

Prema njegovim riječima, kada ide u Hrvatsku ne nosi oružje, niti Hrvatska treba da ga štiti.

Osim toga, Dodik je istakao da nema ovavezu da se prijavljuje nadležnim institucijama kada putuje kroz Hrvatsku, kao i da mu to neće biti potrebno kada postane član Predsjedništva BiH.

“Ne treba me štititi policija Hrvatske kao ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka i član Predsjedništva BiH Mladena Ivanića. Ne osjećam se sigurno da me oni štite i vjerujem da će veoma brzo biti izgrađen put od Banjaluke do Bijeljine, do granice sa Srbijom, i neće biti potrebe za putovanje kroz Hrvatsku”, rekao je Dodik za “Nezavisne”.

Zagrebački “Jutarnji list” objavio je ranije, pozivajući se na saopštenje hrvatskog MUP-a, da je Milorad Dodik u srijedu neslužbeno boravio u Hrvatskoj, kao i da je prilikom zaustavljanja kod Vinkovaca policija razoružala njegovo obezbjeđenje.

 

Send this to a friend