Region

Dodik ponovo zapjevao: Živjela Republika Srpska, živjela Srbija

U jeku političke krize i nadmudrivanja bh. lidera koji kroje sudbinu građana, prvi čovjek SNSD-a Milorad Dodik danas je na Manjači prvo govorio o “političkom Sarajevu”, a zatim se pod šatorom uz čašicu alkohola latio mikrofona i otpjevao nekoliko pjesama.

Manifestacija “Kočićev zbor” tradicionalno se obilježava posljednje nedjelje u augustu svake godine. Član Predsjedništva BiH danas je na Manjači poručio da “za 10 mjeseci otkako radi u Sarajevu shvata bolje nego ikada šta je Kočić pisao”.

“Ponovo čitam Kočića i uviđam da se politika u Sarajevu za sto godina nije bitno promijenila. Politika je ista, samo su se akteri promijenili”, istakao je Dodik.

On je dodao da se Republika Srpska mora boriti za ciljeve koje je postavio Petar Kočić.

“Živjela Republika Srpska, živjela Srbija, živio Kočić”, uzviknuo je Dodik pred posjetiocima zbora, a nedugo zatim je uslijedio i njegov pjevački performans.

Pjevao je Dodik između ostalog pjesme “Oj Srbijo, ne treba ti više, pola Bosne ćirilicom piše”, “Pukni zoro” i “Volimo te Republiko Srpska”.

Dodika već u utorak očekuje vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj će biti razmatran mandatar za novi sastav Vijeća ministara BiH.

Ishod sjednice se već može predvidjeti s obzirom da Šefik Džaferović i Željko Komšić neće podržati izbor Zorana Tegeltije ako Dodik ne glasa za slanje ANP-a u Brisel.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
42 u hladu
Gost
42 u hladu

Ovo je neizlječiva bolest.

Andjela
Gost
Andjela

Jos jedna cajka , lati se i on mikrofona kao Dacic!

MIRKO
Gost
MIRKO

Andje slusasli ti Gusle ko veliki domoljub Montenegra ili Sargiju

Vaso
Gost
Vaso

Sta reci , a ne ispovracati se na ovolikui primitivizam i zadriglost sa dna kace

Milan
Gost
Milan

Nazadno, nazalost vodi taj srpski narod nezadrzivo unazad dok citaav normalna civilizacija napreduje u svakom pogledu. Ocekuje ih sudbina Sjeverne Koreje.

Veteran od 1990
Gost
Veteran od 1990

To MILORADE legendo.Zivjelo Srbstvo sve koliko i nasa HEOJSKA Rebublika SRBSKA…

Send this to a friend