Region

Dodik protiv zabrane ulaska Crnogorcima, Srbima i Hrvatima u BiH

Milorad Dodik

Novoizabrani srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je protiv politike bilo kakvog stvaranja liste ljudi kojima bi iz Srbije, pa i iz Hrvatske i Crne Gore, bilo zabranjeno da ulaze u BiH.

Povodom medijskih navoda da ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih lica iz Srbije kojima će biti zabranjen ulaz u BiH, Dodik kaže da je to politika destabilizacije, neuvažavanja partnerstva i regionalne saradnje.

Dodik je novinarima u Banjaluci rekao da nije obaviješten o tome, ali da je u ranijem periodu bilo najava da će se tako nešto dogoditi.

“Ono što se dogodilo kada su u pitanju Rusi, daje mi za pravo ne da se pitam da li je to moguće, već da kažem da vjerovatno jeste”, istakao je Dodik.

Dodao je da još nema nadležnosti, ali mu ni nakon inauguracije 20. novembra neće padati na pamet da sarađuje sa bilo kim iz stare strukture.

“Najave koje smo imali ranije i ponašanje Obavještajne agencije i bezbjednosnog sistema na nivou BiH govore da tu ima nešto”, smatra Dodik.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da su netačni navodi beogradskih medija da Sarajevo sprema crnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije, kojima će biti zabranjen ulazak u BiH, prenio je ranije danas Kliks.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend