Region Stigla u Srbiju

Domaćica iz Požarevca robijala sedam godina u Peruu

foto: Novosti

Požarevljanka koja je nedužna robijala sedam godina u Limi, poslije dva neuspjela pokušaja, iz trećeg puta uspjela da se vrati u Srbiju

Vase Radović (49), domaćica iz Požarevca, sletjela je na beogradski aerodrom i time okončala osmogodišnju agoniju u Peruu, u kojem je nedužna provela sedam godina u zatvoru. Novac za avionsku kartu iz Lime do Beograda, preko Madrida, sakupili su građani Požarevca u humanitarnoj akciji.

“Presrećna sam što sam se vratila i jedva čekam da vidim svoje ćerke. Hvala svima koji su mi pomogli – rekla nam je vidno uzbuđena Vase po sletanju na beogradski aerodrom.

Ona je u lažnoj nagradnoj igri osvojila putovanje u Peru 2011. godine, ali joj je, pri povratku, u prtljag podmetnuta droga, zbog čega je osuđena na 10 godina zatvora. Zbog dobrog vladanja uslovno je puštena poslije sedam godina, ali od tada nije uspjevala da se vrati u Srbiju.

Građani su već dva puta sakupili novac za avionske karte, ali su one oba puta propale, zbog birokratskih prepreka, pa je ovo bila „treća sreća“.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vantage1111
Gost
Vantage1111

Haha jes bas je slucajno, svi robijasi su greskom u zatvoru, niko kriv nije… Znala je gospodja sta radi.

Stara Varos
Gost
Stara Varos

Okle ti znas ili pretpostavljaš da je znala? …. ,,ne sudi na pamet da ti ne bude sudjeno” kad se najmanje budes nada(la)o

Send this to a friend