Region

Drašković: Ludi Srbi ispunili želju najvećih neprijatelja

Vuk Drašković

Taj poklič ‘Bolje rob nego grob’ donio nam je i jedno i drugo. Taj 27. mart jeste najtužniji datum u istoriji, ali je plan Z4, a kasnije i Miloševićevo uvođenje zemlje u rat čak i slavljenje te tragedije, rekao je u Jutru Prve TV Vuk Drašković, osvrnuvši se na svoj novi roman “I rob i grob” koji se bavi upravo ovom tematikom.

Kako je Drašković rekao, nesreće u Srbiji se ne zaboravljaju. Međutim, one se slave, pa se zbog toga i ponavljaju. Da nije bilo 27. marta, smatra on, ne bi bilo ni velike Hrvatske, ni četnika, ni partizana.

“Toga marta 1941. godine, Amerika je neutralna, Sovjetski savez je u svojevrsnom savezu sa Hitlerom. Jugoslavija je sa svih strana okružena kukastim krstom. U takvoj situaciji, pučisti, crnorukaška inteligencija i SPC uvode narod u najveću tragediju u srpskoj istoriji”, kaže Drašković.

“Ivo Andrić, naš tadašnji ambasador, lijepo kaže ‘Ničeg se nismo odrekli, a sve smo sačuvali’ za dogovor u Beču gdje bi Jugoslavija trebalo da pristupi trojnom paktu”, objasnio je.

“U istom trenutku, Ante Pavelić rekao je ‘Naša ideja o rušenju Jugoslavije je srušena. Ostaje nam jedino da se nadamo da će ludi Srbi da sruše bečki sporazum’. Nije prošlo ni dva dana, a ludi Srbi su ispunili želju jednog od najvećih naših neprijatelja”, dodaje Drašković.

Po njegovom mišljenju, jedna od stvari koje najviše iznenađuju jeste “nagli preokret i sunovrat” Slobodana Jovanovića, koji je do dva dana pred puč podržavao kneza Pavla, a onda stao na stranu pučista. I dalje nisu sasvim jasni njegovi motivi za to, iako je i sam Jovanović pred smrt priznao da je pogriješio.

Poznato je i to da je Hitler zvao Kneza Pavla “jeguljom”. Zašto je to tako?

“Hitler je govorio da mu je Knez Pavle najteži pregovarač, i da je koristio sve što je mogao da ga ubijedi da pristupi savezu sa Njemačkom. Kad god bi pomislio da izbjegavanje riječi “ne”, znači “da”, Pavle bi mu izmigoljio iz ruku kao neka klizava riba, pozivajući se na demokratske procedure koje su u Kraljevini morale da se poštuju za razliku od nacističke Njemačke”, objasnio je Drašković.

28

avatar
1000
16
12
0
 
25
AlexxNovak RamovMilanNebitnooganj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Питање
Gost
Питање

На Равној Гори нијеси тако причао прије неку годину… А и фину си капу носио. Сад ми се чини да капа није једино што ти фали

Milan
Gost
Milan

Samo se budale ne mijenjaju

Aca Palikuca
Gost
Aca Palikuca

Evo zastovKralj Nikola nije priznava hercegovce za s’edoke

Efko
Gost
Efko

Da je ovo uradjeno, Staljin bi nas okupirao 1945. i prošli bismo kao Rumunija ili Madjarska.

Gojak
Gost
Gojak

Mislim da Drašković grijesi. 27. mart je mnogo svjetliji datum u istoriji Srbije nego sami 2. sv rat kada se najveci dio Srbije pridružio kolaboracionistickom i zločinačkom cetnickom pokretu (koji je pokusao da sjedi na 2 stolice) kao i Nedicu koji je bio neskrivenim saradnik okupatora. Procentualno je bilo više partizana u Hrvatskoj nego u Srbiji i time je Srbija… Više »

Nebitno
Gost
Nebitno

Procentualno je zanemariv br.bio Hrvata u partizanima i to su bili Srbi i u Četnicima naravno koji su se koji su se borili protiv ustaša i njemaca.

Idaj
Gost
Idaj

Kakva glupa analiza. Sta bi bilo kad bi bilo. Rat je poceo, Jugoslavija je dio Evrope, da li bi ona bila na strani nacista ili saveznika, odredila se na pocetku. Da nije odmah usla u rat kao sto je i usla, Jugoslavija bi prvo usla u građanski rat sa tacno određenim pozicijama, ko je ko i na cijoj strani. Dok… Više »

Fenix
Gost
Fenix

Knez Pavle bio pametniji od svog naroda,kao nekad tako i danas,narod sam sebe gura u gluposti.

expert123
Gost
expert123

Kada se važni istorijski dogadjaji posmatraju sa vremenske distance og gotovo 70 godina uvidi se da su mnoge istorijske odluke bile pogrešne. ovdje je Vuk Draškoviću pravu . Da nije bilo 27 marta možda bi tadašnja Jugoslavija prošla bolje za vrijeme drugog svjetskog rata i sve bi se drukčije dešavalo. takođe je i Crna Gora mogla da bude neutralna za… Više »

Torkemada
Gost
Torkemada

Da,i nama ste ispunili želju tako što ste nam oteli državu, doveli SPC sektu ,otpočeli “šumadinizaciju” Crne Gore.Državu smo povratili ,još samo da Rista ispratimo i to bi bilo to.

SIKTER EFENDIJA
Gost
SIKTER EFENDIJA

Da… Dobri Vuk… malo pobrkan što se tiče stavova… Što bi mi slavili danas, mislim na Antifašzam, da je po VUKU

Bata Cuce
Gost
Bata Cuce

Vuče, Vuče bubo lenja što će reći pokolenja. Jesi li odustao da sječeš ruke do lakata sada kada su se Dana i burarazer napunili.

Pomorac
Gost
Pomorac

Banda crvena a ova nasa banda crvena oce u evroatlanske integracije. Zna zapadni svijet da ste ex i po potrebi crveni

Blaki
Gost
Blaki

Pomorac, pravi si Kontinetalac, čisti Srbijanac.

Titograd
Gost
Titograd

Narod bez identiteta, narod bez stava, narod bez pobjede, narod pun kompleksa…narod koji otima tuđe jer nema svoje, a ako ga ima to je zastiđe. Ukratko, srbi.

Dijamant
Gost
Dijamant

Ne mogu da vjerujem sta citam.Narod bez pobjede?!Imas li ti i gram jedan mozga?A mi Crnogorci dijelimo najvise istorije sa Srbijom.Oces da kazes da smo i mi bez pobjede.Sram te bilo. Svakome se dozvoljava da komentarise.

oganj
Gost
oganj

Narod bez stava identiteta” hahahah. Sve ali to ne a i tekst ocigledno nisi dobro razumio. Ali reci Srbi narod bez identiteta?!??! Nevjerovatno

Sova
Gost
Sova

Zaista je teško Srbima da objasne 27. mart, a bogami, i čitav II svj. rat. Zato očekujem uskoro, da se pojave likovi koji će da tvrde da je II svjetski rat – izmišljen. Izmislili su ga Hrvati, radi otcjepljenja, i Milo, radi … čega god.

Alexx
Gost
Alexx

I? Ako sam dobro shvatio ovaj žali što je srušen pakt sa fašističkom Nemačkom. Ima li iđe drugo na svijetu zemlje koja ne bi slavila i bila ponosna na taj događaj.Nema. Zato što su vlasti u Srbiji izjednačile fašiste četnike, i partizane borce za slobodu. Vjerovatno je Srbija i po tome jedina zemlja u svijetu

Lazar
Gost
Lazar

Ja sam ovo na isti nacin shvatio. Pisac zali zbog toga sto je 27. marta srusen pristup Jugoslavije Trojnom paktu? Hipoteticki govoreci, da je Jugoslacija ostala u Trojnom paktu 1945. godine iz rata bi izasla kao porazena i ko zna kako bi prosla. Mozda bi bila rasparcana izmedju SSSR i zapadnih sila kao Njemacka. Govoreci cisto iz cronogorske vizure, 27.… Više »

oganj
Gost
oganj

pobrkao si se prilicno. Srbija nista ne izjednacava a pitaj Engleze i Amerikance zasto su kitili ordenjima cetnike. Vise bi pristajalo da se iscudjavas ko je i kako i zasto ustase i cetnike izjednacavao

Alexx
Gost
Alexx

Nema nikakvog čuđenja o izjednačavanju ustaša i četnika. Isti im je imenitelj. SLUGE I SARADNICI FAŠISTA!

Gero
Gost
Gero

Možda bi i Kilibarda nešto pridodao. Mada ni Zuvdija ne bi škodio.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

I pored svega srbadija nastavlja uporno prema,”beogradskom pašaluku”ali baš su uporni u tome.

Vojin
Gost
Vojin

Zelim im puno sreće i da uspiju u tome, što prije.

Blaki
Gost
Blaki

I Sreća im na put…

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

pridruzujem se tvojim zeljama da dobiju sto ljepsi pasaluk

oganj
Gost
oganj

glup si druze za medalju sa tim doskocicama i ustsljenim matricama manjih vazda. Pasaluk taj se gradi i izgradjuje a ti nasa iz cuka da nesto komentaries no ova slova sve trpe odje

Send this to a friend