Region

Đuriću zabranjen ulazak na Kosovo: Nervoza u Prištini

Direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić izjavio da su ga privremene institucije u Prištini spriječile da danas posjeti Lešak, gdje je trebalo da uruči pomoć Srbima, prenosi B92.

Đurić je na konferenciji za novinare rekao da je ta posjeta bila najavljena u skladu sa sporazumom o posjetama zvaničnika, koji su ugovorile neke ranije vlade, te ocijenio da ta zabrana nije slučajnost, već da je rezultat nervoze privremenih institucija u Prištini.

Dodao je i da je po svim demokratskim standardima u 21. vijeku neprihvatljivo nastojanje da se bilo kome od srpskih predstavnika onemogući kretanje, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju.

“To je neprihvatljivo i pokazuje da od političkog ekstremizma nigdje nisu odmakli”, rekao je Đurić.

Đurić je danas trebalo da preda 10 traktora Srbima u Lešku, za poljoprivrednike iz tog kraja. Ta pomoć će im danas svakako biti uručena, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo.

“Nastavićemo da podržavamo i pomažemo naš narod i još intenzivnije ćemo sprovoditi plan koji podrazumijeva da u svim srpskim sredinama obnovimo institucije, putnu infrastrukturu, zdravstvene i obrazovne centre i da stvorimo bolje uslove za život”, zaključio je Đurić.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
AuuuuuKosovoKrompir 0:6Vojo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Auuuuu
Gost
Auuuuu

Kako zabranili? Pa zar nje Kosovo neotuđivi, neodvojivi, srcoliki…

Kosovo
Gost
Kosovo

Hahajaha kako ih maltretiraju Albanci.

Krompir 0:6
Gost
Krompir 0:6

Izadji mali izadji mali 😂

Vojo
Gost
Vojo

Sta ces djuricu u tudju kucu ne mozes ulaziti kad tebi na um pane no kad ti domacin otvori a ti ako imas zvona ti udji pa ce opet biti po rbatu

Send this to a friend