Region

Dva muškarca upala u nabujalu Miljacku, u toku potraga

Foto: N1

Dvije osobe upale su u korito rijeke Miljacke u sarajevskom naselju Dolac Malta, a prema podacima Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo za njima se još traga.

Radi se o dvojici mlađih muškarca za kojima se i dalje traga, potvrdio je Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite za federalne medije.

U MUP KS je rečeno da je jedan muškarac jutros oko 2.30 upao u nabujalu Miljacku, nakon čega je drugi skočio za njim da ga spasi. Potom im se obojici gubi svaki trag.

Kako nezvanično saznaje Avaz, u Miljacku su upali vlasnik i konobar kafića “Argelini” koji se nalazi na Dolac Malti.

Dispečerski centar Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo primio je dojavu o incidentu u 2.28 od Policijske stanice Novo Sarajevo.

“Kantonalni operativni centar civilne zaštite je odmah obavijestio direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo i njegovog pomoćnika za mjere zaštite i spašavanja, koji su odmah izašli na teren, kao i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo sa jednim vatrogasnim vozilom sa specijalnom opremom za spasavanje na vodi, te pripadnici MUP Kantona Sarajevo”, saopšeno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite.

Takođe, su obaviještene i opštinske službe civilne zaštite Novo Sarajevo i Novi Grad, a u pripravnost je stavljena i Gorska služba spašavanja.

Ž.N.

Send this to a friend