Region

Dvije godine iza rešetaka: Potvrđena kazna Gruevskom zbog afere Mercedes

Nikola Gruevski

Apelacioni sud u Skoplju potvrdio je danas bivšem premijeru Makedonije Nikoli Gruevskom kaznu od dvije godine zatvora zbog nezakonitosti u nabavci luksuznog blindiranog “Mercedesa”.

Kako je saopštio sud, žalbe Gruevskog odbijene su kao neosnovane i prvostepena presuda je potvrđena u cjelosti.

Gruevskog je Osnovni sud u Skoplju osudio na dvije godine zatvora zbog nezakonite nabavke “Mercedesa” u vrijeme dok je bio premijer makedonije.

Vozilo je kupljeno 2012. godine i plaćeno je skoro 600.000 eura. O nabavci luksuznog automobila saznalo se prije tri godine kada je tadašnja opozicija objavila prisluškivani razgovor, u kojem Gruevski od tadašnje ministarke policije i bliske stranačke saradnice Gordane Jankulovske traži da Ministarstvo unutrašnjih poslоva kupi “Mercedes” koji bi on koristio, a da javnost to ne sazna.

Pored Gruevskog, u slučaju nazvanom “Tenk” za nezakonitu nabavku “Mercedesa” na šest i po godina osuđen je i bivši pomoćnik ministra policije Đoko Popovski, kome je Apleacioni sud djelimično uvažio žalbu i smanjio kaznu na četiri i po godine.

Provoptužena je u tom slučaju bila je već pomenuta Jankulovska, a za nju je proljetos suđenje razdvojeno “zbog rizične trudnoće”. Skopski krivični sud bi danas trebalo da izrekne presudu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Iri
Gost
Iri

Koje auto vozi ono markovic i od cojih para?

nikša
Gost
nikša

E, to su sudije i sudstvo, a ne kao u CG. Dva tri mjeseca u zatvor, a onda na liječenje u Beograd. Propalo se, svaka nam je rabota takva.

Send this to a friend