Region

Džaferović: BiH nisu mogli da naude ni mnogo veći igrači

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BIH) Šefik Džaferović rekao je u Novom Pazaru da je uticaj Rusije na djelovanje političara iz Republike Srpske evidentan i vidljiv i da je posljedica toga njihova negacija Zakona o odbrani. On je agenciji Beta rekao da su u BIH opredjeljeni da poštuju zakon i da ova zemlja ide NATO putem.

“Volio bih da uticaja Rusije nema, ali o tome treba da vodi računa i NATO. Mi smo doveli u pitanje formiranje Vijeća ministara tražeći da se ispoštuje Zakon o odbrani i preda prvi godišnji nacionalni program u okviru Akcionog plana za članstvo u NATO i vidjećemo kako će se stvari dalje odvijati”, rekao je Džaferović.

On vjeruje da će se u sadejstvu zvaničnika BIH i država članica NATO-a naći neko rješenje da BiH preda prvi godišnji nacionalni plan i krene sa poštovanjem zakona koji je ranije usvojila.

Na pitanje da prokomentariše izjave člana Predsjedništva Milorada Dodika koje daje u ime Republike Srpske sa skupova na kojima učestvuje u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva BIH, Džaferović je rekao da ovoj zemlji nisu mogli da naude ni mnogo veći igrači.

“BiH je cjelovita i demokratska država i ona se očuvala i onda kada joj je bilo najteže u istoriji, u periodu agresije od 1992. do 1995. godine. Mnogo veći igrači nisu mogli nauditi BiH, pa neće ni ovi danas, budite uvjereni u to. Kada bilo ko iz entiteta Republika Srpska, a pogotovu najviši zvaničnici, iskazuje nepoštovanje prema suverenitetu i integritetu međunarodno priznate države BiH, neka zna da na taj način najviše ugrožava entitet koji predstavlja”, rekao je Džaferović.

On je Bošnjacima u Srbiji poručio da treba da budu jedinstveni i da među njima mora postojati dogovor oko nekih stvari koje ne mogu biti predmet političke borbe i koje se moraju poštovati.

Džaferović boravi u dvodnevnoj poseti u Novom Pazaru i Sjenici, povodom 11. Maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave, tokom koje je imao odvojene sastanke sa predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejmanom Ugljaninom, gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem i predsjednikom opštine Sjenica Hazbom Mujovićem.

8

avatar
1000
3
5
0
 
7
GusinjeBhfFrankoBhfvesko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
vesko
Gost
vesko

Ako dodje do revizije Dejtona RS bice nezavisna o ujedinjena sa Srbijom a vi islamsku drzavu pravite sami za sebe.

Bhf
Gost
Bhf

Hshahaha

Gusinje
Gost
Gusinje

Sve sto je nastalo Genocidom mora da nestane to je neminovnost,nemoze u srcu Evrope opstati nesto cini su temelji na preko 1.000 masovnih grobnica,to parce zemlje u Bosni koji se naziva republika je najkrvavije parce zemlje u Evropi,sve se zna I nikad Lazi nece moci izbrisati istinu o Genocidu u Bosni od strane velikosrpskih zlocinaca

sused
Gost
sused

Sulejman Ugljanin taj lik je devedesetih godina u Pljevlja dolazio drzo govor i posijo sjeme mrznje izmedju muslimana i pravoslavaca aonda kad je zapucalo prvi pobijego u Tursku da se skloni

Da sanjamo
Gost
Da sanjamo

Jadni su politicari i drzave koji polovinu svog stanovništva nazivaju agresori

Bhf
Gost
Bhf

Jer oni to jesu

Franko
Gost
Franko

Tačno BiH. Ova Bakirova polovina je agresor u Bosni.

Bhf
Gost
Bhf

Tačno agresori na velikosrpsku paradržavnu tvorevinu

Send this to a friend