Region

Fontane u Zagrebu svijetle u čast Bandića

Nakon vijesti o smrti dugogodišnjeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, iz Gradske uprave Zagreba odlučili su se na specifičan način oprostiti od prvog čovjeka grada.

Sinoć od 18 sati, u Ulici Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu, upaljena su svjetla na fontanama te je na njima jasno naglašen lik preminulog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Bandić, osim toga što je za vrijeme vladavine Zagrebom bio prepoznatljiv po mnogim dobrim ali i lošim stvarima, posebno je stanovnicima glavnog grada Hrvatske ostao upamćen po tome što je insistirao na gradnji ovakvih fontana širom grada.

Upravo fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice građene su u dvije faze, i to od juna 2012. godine pa do jula 2016. godine, a Bandić je nakon njihove izgradnje naglasio kako je ponosan na ovaj projekt. Takođe, brojni građani su zbog Bandićeve fascinacije ovakvim projektima fontane prozvali “Bandićevim fontanama”.

Zagrebački gradonačelnik preminuo je u noći sa subote na nedjelju u 66. godini života. Kao razlog smrti naveden je srčani udar.

Kako su naglasili iz Gradske uprave Zagreba, svečana komemoracija održat će se u utorak 2. marta s početkom u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Posljednji ispraćaj Milana Bandića biće u srijedu, 3. marta, u 12 sati, na gradskom groblju Mirogoj.

Send this to a friend