Region

Grabar Kitarović: Došlo mi je da uzmem pušku i odem na ratište

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u Kninu da ju je tokom rata 90-ih godina grizla savjest i da je željela da uzme pušku i ode ratište.

“Najradije bih uhvatila pušku i otišla na ratište, ali shvatala sam da nije stvar samo u mecima i u suočavanju s onima koji su ispred vas”, rekla je Grabar Kitarović i istakla da je bila svjesna da ima dužnost u Ministarstvu spoljnih poslova, prenosi zagrebačka N1 televizija.

Kako je rekla, dok je radila kao pomoćnica generalnog sekretara NATO-a trudila se da se “Oluja” objasni kao zakonita vojna akcija.

Grabar Kitarović je, nakon prijema ratnih zapovjednika na kninskoj tvrđavi, zapjevala pjesmu “U boj, u boj” iz opere Nikola Šubić Zrinski.

35

avatar
1000
17
18
0
 
34
MudroseracBoskoKrležaGoranFloyd
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bosko
Gost
Bosko

Nemo da ne nagrdis nekoga , bolje uzmi kutlacu tome cojeku nesto skuvaj

Stari
Gost
Stari

Mene licno je zao sve nas iz bivse Juge
Eto mozda Slovenija nije toliko nisko pala
Svi ostali u dubioze iz koih nema izlaska barem u skorije vrijeme.

Ranko
Gost
Ranko

Bolje da si uzela nesta drugo u ruke

REPUBLIKASRBSKA
Gost
REPUBLIKASRBSKA

Nista se ti ne brini evo Milo salje i ove godine svoga zastupnika pa zaphevajte jednu staru onako od 41 god.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Mora se biti pošten i reći da Hrvati slave potpuno zasluženo. Milošević je htio da im zapali zemlju potpomognut tzv. JNA i paravojnim jedinicama u čijim je redovima bio i sadašnji predsjednik Srbije. Na sreću Hrvatsku su brzo naoružale evropske zemlje pa je neprijatelj brzo i efikasno bio išćeran. Slavili bi i srbi da im može biti, ali nemaju što… Više »

Felix
Gost
Felix

Nažalost isto ili slično bi se i vama dogodilo da se niste na vrijeme iščupali iz zagrljaja Veliko Srpske Politike. Nitko normalan nije htio rat ali nismo imali izbora. Rat je došao k nama. Kolone tenkova iz BG sa cvijećem prema Vukovaru,Osijeku,Zadru i da ne nabrajam. To je bilo 1991 kad je rat Srbima išao baš kako su htjeli. Svi… Više »

Floyd
Gost
Floyd

Mislis na ustasku dijasporu.
A ne brini se ti za Crnu goru jer dobro znamo da vi ne pravite razliku izmedju srba i crnogoraca… za tvoju informaciju razlike i nema…

Felix
Gost
Felix

Drži se tematike ! Dakle potpuni vojni poraz Srba u RH ! Što se tiče Crnogoraca i Srba pravimo razliku itekako. Crnogorci su višestoljetni državotvorni narod sa tradicijom i kraljevima koji su uvijek branili svoje a nikad napadali tuđe. Srbi su narod koji je u zadnjih 100 godina na balkanu izazvao bar 5 ratova i koji ih u pravilu izgube… Više »

Floyd
Gost
Floyd

Prezadovoljan, zadivljujuce poznavanje istorije (pardon povjesti)… Ajmo redom: posto kazes posljednjih 100 godina, onda ne racunamo balkanske ratove a ni prvi svjetski rat. Znaci imamo drugi svjetski rat, zatim imamo raspad Jugoslavije od 1991 i NATO agresiju 1999. Znaci ove ratove su izazvali srbi? Vi ste se u dva svjetska rata takodje borili ali na strani nijemaca i austrougara. Ja… Više »

Goran
Gost
Goran

Feliks jedini ste narod na svetu koji je imao logore za decu, čak vam je i grobar fakturisao ukopavanja i naplaćivao u kunama a niko vam nije drmao kavez 41. ve a Srbi ponajmanje, ne Jastrebarsko samo nego nekoliko logora, od tih pet ratova tri smo dobili a vi ste izgubili prva dva svetska a onda opet rasturili zemlju Jugoslaviju… Više »

Floyd
Gost
Floyd

Pogresan nik koristis druze

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Razlika je da Srbi su poklonili pokatolicenima tu drzavu, a oni su htjeli da se otcijepe bez saglasnosti autohtonih Srba koji cine 1/3 drzave.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Gospođo Kitarović ovim putem želimo da vam čestitamo godišnjicu veličanstvene Oluje!

Niko
Gost
Niko

Oluja i blijesak su dogovorene operacije izmedju Tuđmana i Miloševića.Slobo je svjesno išao na to da bi prikazao Srbe kao žrtve a ne okupatore što i jesu bili u Hrvatskoj

Ko? Ja!
Gost
Ko? Ja!

Hahahahahaha

Jack
Gost
Jack

Ovo je najveca glupost trebutno medju drzavnicima uopste..

Sandra
Gost
Sandra

Pa sto nisi

amo
Gost
amo

Stara skola Pavelica i Stepinca,a sad ovakvi vode drzave.

Lipovo
Gost
Lipovo

Da ste Vi, gospodjo, uzeli pussku u ruke, mozzda bi rat kracce trajao I ne bi bio krvav?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Aj ne lupetaj – ti si tjela uzet pusku u ruke i drugijeh razloga – tek ponoci u krevetu dje si sama bila.

Lady PG
Gost
Lady PG

Pravi Crnogorac nikada ne bi na tako vulgaran način uvrijedio ženu iz komšiluka. Promijeni nick jer si sigurno sve bez Crnogorac. Pozdrav!

Mudroserac
Gost
Mudroserac

LadyPG – prepoznala si se?

NHM
Gost
NHM

Htjela sam u rat, ali sam morala na posao. Šteta što ne bijah nezaposlena.

Petrana
Gost
Petrana

Tamo sve zadojeno ustaštvom. Ne mogu se čudom načuditi kako takve šoviniste primiše u EU. Đe je ćirilica u mjestima đe žive Srbi, evo da ne pričamo o nekim većim ljudskim pravima?

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Petrana što pominješ ćirilicu? Znaš li da je Ćirilo sahranjen u Crkvi Sv. Klimenta u Rimu 400 metara od Koloseuma. Njegove mošti su u betonskom sarkofagu u kripti Crkve I mjesto su hodočašća mnogih Slovena. Iznad sarkofaga su mermerne spomen-ploče na kojima su ispisane izjave zahvalnosti za njegov prosvetiteljski rad kod Slovena. Tu su zahvalnice Bugara, Rusa, Čeha, Crnogoraca, Slovenaca,… Više »

Opet ja
Gost
Opet ja

A đe je rođen

Krleža
Gost
Krleža

Pa što mu se moraju zahvaljivati u Vatikanu? Srbi tamo ne idu, oni su mu zahvalni jer čuvaju njegovo djelo. Nego što su Crnogorci postavljali taj natpis kad je evo zabranjena ćirilica u CG. A milion posto ste i taj natpis postavili na latinici, hahaha.

Krkan
Gost
Krkan

Kolinda, đe se gasiš majke ti

Send this to a friend