Region Tvrdi da se ratni zločini moraju istražiti

Grabar Kitarović: Hrvatska je zbog mira mnogo toga oprostila

Kolinda Grabar Kitarović

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović istakla je u Glini, gdje je otkrila spomenik Franji Tuđmanu, da je Hrvatska radi mira i budućnosti puno toga oprostila, ali da ratne zločine mora istražiti i procesuirati.

“Radi mira i budućnosti oprostili smo puno toga, ali ratne zločine moramo istražiti i procesuirati, to je dug hrvatske države žrtvama”, rekla je Kolinda Grabar Kitarović, prenosi Hina.

Hrvatska predsednica je istakla da Glina ima važno mjesto u vojnoj i kulturnoj istoriji Hrvatske, ali da je najvažniju ulogu, kako je rekla, imala u “Domovinskom ratu” zbog čega su i danas vidljive “bolne rane na licu grada i u srcima ljudi”.

Kolinda Grabar Kitarović je u Kaznionici otvorila “Spomen sobu – logor Glina” i pozvala nadležne da istraže odgovornost onih koji su naredili osnivanje takvih logora, njima upravljali te činili, kako tvrdi, pojedinačne ili masovne zločine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Joo
Gost
Joo

U medjuvremenu….hrvatski ratni zlocinci, osudjeni za najgnusnije zlocine….kazne sluze u toplicama, banjama, na plazama……smijurija od drzave kad je kaznjavanje zlocina u pitanju…..ono u cemu su najbolji je upiranje prstom u drugog dok svoje sto puta gore zlocine predstavljaju kao minorne prekrsaje…….

roko
Gost
roko

ova Kitarovicka price prica a Hrvaska je imala logora za pravoslavce i muslimane i oni nekome pomogli

Dzordz
Gost
Dzordz

Vama se ne moze oprostiti.

Dzordz
Gost
Dzordz

Vama se nikad me moze oprostiti.

Podgorica
Gost
Podgorica

A makse vise oli

Rade007
Gost
Rade007

Zamisli što tek da kaže Crna Gora.

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Mi 1918. ne da smo oprostili nego nismo ni u školi učili o tome i decenijama ni najmanji POMEN o tome. Ostaci kralja Nikole vraćeni u CG 1989!

Send this to a friend