Region

Grabar Kitarović ide u oproštajnu turneju po Evropi

Kolinda Grabar Kitarović

Odlazeća predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ima namjeru posjetiti čak šest zemalja prije nego što predsjednik i službeno postane Zoran Milanović, što će se dogoditi za malo više od mjesec dana.

Naime, Nova TV sinoć je objavila kako Grabar-Kitarović namjerava do inauguracije Milanovića posjetiti Poljsku, Njemačku, Austriju, Sloveniju, Belgiju i Izrael.

Kabinet predsjednice ne demantuje informaciju o oproštajnoj turneji

Hrvatski Index piše da im iz Kanineta Gravar-Kitarović nijesu opovrgli ovu informaciju, a nisu je ni potvrdili.

“Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović svoju predsjedničku dužnost nastavlja obavljati i do 18. februara, a o njezinim putovanjima, odnosno preostalim vanjskopolitičkim aktivnostima svakako ćete biti pravovremeno obaviješteni. Za sada Vam možemo potvrditi kako će predsjednica Grabar-Kitarović 23. januara učestvovati na Petom svjetskom forumu o holokaustu u Izraelu”, stoji u odgovoru koji je Index dobio iz Kabineta hrvatske predsjednice.

Kolinda Grabar-Kitarović imala je u svom mandatu više od stotinu službenih posjeta stranim zemljama, a na putovanjima u pet godina provela je malo manje od godinu dana. Putovala je više od prethodna tri predsjednika. Najviše sporna su bila putovanja u SAD, s obzirom na to da ni danas nije jasno jesu li ta putovanja, u vrijeme novogodišnjih slavlja, bila privatna ili službena.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
IvanaBubuljCrniprijateljLipovo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivana
Gost
Ivana

Da obnovi garderobu

Bubulj
Gost
Bubulj

Grabar da ugrabi jos malo dok su joj placena putovanja.

Crni
Gost
Crni

Koje numere ce da izvodi…

prijatelj
Gost
prijatelj

Ide da šeta turistički 👱‍♀️

Lipovo
Gost
Lipovo

Koliko je često bio do nje, mogla je i Vuksanovića obići.

Send this to a friend