Region

Grabar Kitarović: Ne vidim da ćemo se sa Srbijom ikada složiti, ali moramo zajedno raditi

Kolinda Grabar Kitarović

Ne vidim da ćemo se sa Srbijom ikada složiti oko prošlosti, ali moramo zajedno raditi u cilju bolje budućnosti, rekla je hrvatska predsjednica .

Kolinda Grabar Kitarović je to kazala komentarišući za N1 to što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić Oluju uporedio s progonom Ane Frank.

Vučić je u obraćanju na skupu u Bačkoj Palanci povodom godišnjice progona Srba u Oluji, podsjetio da su nacisti 4. avgusta 1944. godine provalili u sigurno skrovište jevrejske djevojčice Ane Frank i odveli je u logor da umre, a da su oni “koji su, na isti taj dan, 4. avgusta 1995. godine provalili u krajišku sigurnu kuću, ubili više od dvije hiljade ljudi i 250.000 prognali.

Grabar Kitarović je na pitanje regionalne N1 šta može danas da kaže, 23 godine nakon Oluje, rekla da je to bila besprekorna vojna akcija.

“Ponosna sam što sam ovdje, što mogu biti dio događaja kojim zahvaljujemo hrvatskim generalima”, rekla je Grabar Kitarović, koja je u Kninu na centralnoj manifestaciji obilježavanja Oluje odlikovala hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača.

6 Komentara na "Grabar Kitarović: Ne vidim da ćemo se sa Srbijom ikada složiti, ali moramo zajedno raditi"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend