Region Predsjednica Hrvatske poručila povodom Dana žrtava totalitarnih režima

Grabar Kitarović: Osuđujem velikosrpsku agresiju na Hrvatsku

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović poručila danas da osuđuje nenarodne totalitarne režime, komunistički i ustaški, jednopartijsku strahovladu, i velikosrpski totalitarizam i njegovu agresiju na Hrvatsku.

Povodom Evropskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima Grabar Kitarović je istakla da 23. avgust nije nimalo slučajno odabran kao Evropski dan sjećanja na žrtve.

“Dan je to kada je prije tačno 80 godina ugovoren zloglasni pakt Ribentrop-Molotov, koji je nakon svega nekoliko dana zaživio na najkrvaviji mogući način, a potpisnicima zajamčio ostvarivanje imperijalnih ciljeva”, naglasila je Grabar Kitarović, ističući da se rat u Hrvatskoj završio, ali je jednu neslobodu zamijenila je druga.

“Dok su u demokratskom svetu fašizam, nacizam i njima srodni režimi moralno i politički osuđeni, stratišta i grobišta njihovih žrtava obeležena, a mnogi krivci osuđeni, komunizam se u Hrvatskoj bez prave i potpune osude prokrijumčario u demokratiju skrivajući se pod krinkom antifašizma, pogešno shvaćenog pomirenja ili čak opravdanja osvete. Zato jasno osuđujem nenarodne totalitarne režime, komunistički i ustaški, njihove zločine nad civilima, logore, zatvore, pljačku imovine, represiju nad mišlju i riečju, te jednopartijsku strahovladu. Zato na ovom mjestu jasno osuđujem velikosrpski totalitarizam i njegovu agresiju na Hrvatsku, totalitarni čin koji je ostavio najsvježije rane na hrvatskom tkivu. Zato mi moja dužnost prema hrvatskoj državi i hrvatskom društvu nalaže danas reći ‘Nikad više'”, rekla je Grabar Kitarović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
TALOG
Gost
TALOG

Bolje bi bilo Kolindi,da je precutala ovaj datum.
Ako u svijetu postoji jedan narod,koji treba da se stidi svoje istorije,,to su Hrvati.
Slicno ovij poruci,nekada su,jos u tezem obliku o njima,govorili Cercil,Hitler (glavni saveznik ),Ruzvelt.
Na zalos Hrvatski kompleks,da se sva njihova istorija bazira na zlocinima,i dan danasnji potvrdjuje,da je to jos uvijek JEDINA fasisticka drzava u Evropi.

Rouz
Gost
Rouz

Ljudi sta je bilo,bilo je!!!Hocemo li naprijed ili cemo i dalje da se mrzimo i ubijamo????

POJK
Gost
POJK

Trebali mi Crnogorci da se stidimo umjesto ovih sto uzimaju za nick ime nase domovine i kaljaju na taj nacin obraz svih poatenih Crnogoraca. Molim administratora da povede racuna i ne objavljuje ovakve komentare pod ovakvim nick-ovima kojima se krade identitet i usamljenim komentarima daje zloupotrebljeni opsti identitet.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Ako si mislio na mene, kaži što sam pogrešno rekao? Što te je zaboljelo, junače?

Vase ime
Gost
Vase ime

Kad bi nas puštili da malo živimo…..!

Blaki
Gost
Blaki

Zaboravila si daosudiš Oluju….

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Da osudi? Oluja je nešto najčasnije što su hrvati uradili u odbrani svoje domovine od agresora.

Charlie Sheen
Gost
Charlie Sheen

Aaaaaaaa, aaaaa, dajte više mičite i ovu i onoga sa patetičnom facom. Koga zabolje.

Send this to a friend