Region

Grabar Kitarović: Nije istina ono što pišu švajcarski tabloidi

Kolinda Grabar Kitarović

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odgovarala je danas na novinarska pitanja o migrantima i njenom priznanju da Hrvatska provodi “pushbackove” migranata i pritom koristi nasilje.

Novinari su je prvo upitali kako komentariše danas objavljeno pismo jednog hrvatskog graničnog policajca koji je napisao da im naređuju da migrantima uzimaju novac i telefone.

“Što se tiče pisma pojedinca, svako od policajaca i policajki koji su na granici ima da prijavi nešto nezakonito, prije svega nadležnim tijelima koje moraju onda sprovesti istragu. Ministar Božinović me doista uvjerio da se za svaku valjanu prijavu vode odgovarajuće istrage. Lično sam bila na granici, ne zna se ko su ti ljudi, koji dolaze na granicu, što su, i zašto dolaze”, rekla je Kolinda.

Ponovno je napala pučku tužiteljku i prebacila joj da nije bila na terenu, tamo gdje migranti ilegalno ulaze u Hrvatsku.

“Ja bi rekla gospođi tužiteljki da je njen prvi zadatak da brani ljudska prava hrvatskih državljana koji ne mogu normalno živjeti. Kada sam bila na terenu, na tržnici su mi ljudi dobacivali: ‘Predsjednice, kada ćete nam omogućiti da se normalno možemo voziti noću?’ Neću dopustiti blaćenje hrvatskih policajaca i policajki, neću dopustiti ni u Hrvatskoj ni drugdje u Evropi jer oni ne štite samo Hrvatsku nego cijelu Evropsku uniju”, rekla je Kolinda.

“Ono što je švajcarska televizija napravila nema veze s nikakvih profesionalizmom, napravili su ono što rade najgori tabloidi u ovom svijetu. Dakle, uz to što je napravila švajcarska televizija ništa neće promijeniti činjenicu da hrvatska policija radi profesionalno, rade s velikom razinom humanosti prema svim tim ljudima, da ih razumiju, da primjena ne nasilja, kako su oni preveli, nego primjena odgovarajuće sile, što nije isto što i nasilje, dakle ja sam rekla odgovarajuća sila, ne prelazi granice propisane hrvatskim i europskim zakonodavstvom, ali ona je ponekad nužna”, rekla je hrvatska predsjednica.

 

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
mi-ti i crnogorPrinc od Konika
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Naravno da nije, istina je samo ono što ona kaže.

mi-ti i crnogor
Gost
mi-ti i crnogor

guska u magli

Send this to a friend