Region

Građani Kosova traže pravdu: Učenica tvrdi da su je silovali nastavnik i policajac

Građani Kosova ovog su petka protestovali zahtijevajući pravdu u šokantnom slučaju djevojčice koju je prvo silovao nastavnik, a potom nakon dvije godine kad je otišla da prijavi slučaj i policajac, piše The Guardian.

Prije dvije godine tinejdžerku je silovao nastavnik u školi koju je pohađala u gradu Drenasu (Glogovcu), koji se nalazi 30 kilometara zapadno od Prištine. Prema pisanju portala Insajderi, djevojka je otišla da prijavi napad u policiju, ali nakon toga policijac koji je trebalo da je zaštoti zlostavljao je godinu. Tih godinu dana policajac je djevojku silovao, ucjenjivao i prijetio joj.

Djevojka je ostala trudna, a policajac je prisilio na pobačaj.

Iz policije su u četvrtak izjavili da su nastavnik, policajac i ginekolog, optužen da je napravio ilegalan abortus djevojci, uhapšeni.

Zbog ovog slučaja kosovski premijer Ramuš Haradinaj sazvao je najviše zvaničnike policije, te je zatražio da se preduzmu mjere kako se ovako nešto više ne bi ponovilo.

Predsjednik Kosova Hašim Tači nazvao je ovaj slučaj “tragičnim i monstruoznim“ činom.  Nekoliko stotina ljudi okupilo se u petak u glavnom gradu Prištini te ispred policijske stanice u Drenasu kako bi izrazili svoj bijes i zatražili pravdu i ostavke.

Protestanti su nosili transparente na kojima je pisalo “Opasnost, pedofilska zona“ i vikali su „Sramota“, “Silovatelje u zatvor” i sl.

Osim protesta u petak je sazvana i vanredna sjednica parlamenta na kojoj je jedan od zastupnika Fatmir Kollcaku izjavio kako je djevojka bila “žrtva onih kojima je mogla najviše da vjeruje“.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anđelka
Gost
Anđelka

Kosovo koraca dzinovskim koracima ka istonskom gradjanskom drustvu, svaka im cast.

mark
Gost
mark

Zaostali su desetak vjekova!

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Ovo ti je i u “ostatku” Srbije normala pojava.

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Mi to u selu stalno radimo.

Bhf
Gost
Bhf

Takvih pojava u Srbiji ima koliko hoćeš

lobi
Gost
lobi

jezivo

Send this to a friend