Region

Hapšenje zbog telefonskih prijetnji Plenkoviću

Plenković

Ivan Jelić (21) iz Malog Lošinja je uhapšen zbog toga što je preko sekretarice u hrvatskoj Vladi uputio prijetnje premijeru Andreju Plenkoviću, najavljujući da će doći i “zgromiti” ih jer država ima novca za ratne avione, a nema za bolesnu djecu.

On je juče priveden sudu, uz prijedlog tužilaštva da mu se odredi istražni zatvor, piše Novi list.

Kako piše list, on je pozvao javno dostupan broj telefona Vlade Hrvatske i tražio da ga spoje s premijerom Plenkovićem, pa je poziv proslijeđen na telefon kabineta premijera.

Nakon što mu se javila premijerova lična sekretarica, Jelić je konstatovao da “Vlada ima novca za skupe avione, a nema za teško bolesnu djecu”, a zatim navodno izjavio da će “kupiti avion i razvaliti, srušiti Vladu”.

List piše da je napomenuo da je svjestan što govori, najavljujući da će doći do sektretarice i premijera i pokazati gdje im je mjesto, da će ih “zgromiti”. Slučaj je potom prijavljen policiji.

Mladić je izrazio žaljenje zbog svog istupa i kazao kako nije izrekao preteće riječi nego činjenice da novca za avione ima, ali ne i za bolesnu djecu.

U svojoj odbrani on je isticao da inače nije nasilan čovjek, da je čak i simpatizer HDZ-a i premijera Plenkovića, što se može vidjeti i iz njegovog Facebook profila, piše Novi list.

Send this to a friend