Region Odbacio navode da su u pitanju takse

Haradinaj: Dijalog sa Srbijom je prekinut samo zbog teritorijalnih pretenzija

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je da je dijalog Beograda i Prištine blokiran zbog teritorijalnih pretenzija Srbije prema Kosovu, a ne zbog kosovskih taksi na uvoz srpske robe.

Haradinaj je na Tviteru napisao i da je Kosovo suverena zemlja, međunarodno priznata u postojećim granicama, i da Srbija i srpska premijerka Ana Brnabić treba da prihvate tu činjenicu.

Haradinaj je reagovao na izjavu Brnabić za Tanjug da su prištinske takse stvorile atmosferu u kojoj više nije moguć nikakav dijalog i da je priznanje Kosova u sadašnjim granicama crvena linija preko koje Srbija neće preći.

“Dijalog su blokirale teritorijalne pretenzije Srbije prema Kosovu, a ne takse. Ali Kosovo je već suverena zemlja, međunarodno priznata u svojim postojećim granicama koje su nepovredive. Što prije Srbija i Brnabić prihvate tu činjenicu, to bolje za njih”, naveo je Haradinaj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bot
Gost
Bot

Dogodine u Prizrenu !

aoo
Gost
aoo

Kosovo je priznalo 1/4 svijeta,ostale 3/4 ces da sanjas!

Prč
Gost
Prč

Pa vidis da ce ih srbija priznati,sporna je samo granica

Realan
Gost
Realan

Hhhhhaaah a dje ti to vidis ,i ovi sto su priznali povlace priznanje .U najavi 15 povlacenja priznanja .Kosovo je kvazi drzava .

Rafamakafon
Gost
Rafamakafon

Pravite se ludi kad vam se može, a dokle, ostaje da se vidi. Kako ti Harry zamisljas dijalog i oko čega tačno? Daj Sjever i sve je rjeseno! Nego ste zbog Sjevera se i napravili! Kome ste obećali rudnike? Ajde ko da ne znamo kome.

Tralala
Gost
Tralala

Da mi je da makar na par godina vidim da svi povuku priznanje i da ove vrate u realnost pa nek ide život

REPUBLIKASRBSKA
Gost
REPUBLIKASRBSKA

Samo cekaj dok nato skloni sape nece vas biti ni u Albaniji

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

HA HA HA, prebrojite se !

Rafamakafon
Gost
Rafamakafon

Nema od toga nista! Nacice novoga vlastodrsca kao i vazda sto su!

Send this to a friend