Region

Haradinaj dobio vizu, ide na Molitveni doručak kod Trampa 

Haradinaj

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj dobio je američku vizu i prisustvovaće u Vašingtonu Molitvenom doručku koji organizuje američki predsjednik Donald Tramp.

To je za prištinske medije potvrdila direktorka Kancelarije za odnose s javnošču u kabinetu kosovskog premijera Donjeta Gaši.

“Premijer će se sastati s kongresmenima i senatorima i da ti sastanci su potvrđeni”, dodala je ona.

Nacionalni molitveni doručak koji se obično održava u četvrtak početkom februara u Vašingtonu, u zajedničkoj molitvi okuplja predsjednika SAD, članove Kongresa, američke političare, vojne lidere i goste iz stotinak zemlja.

Manifestacije povezane s Molitvenim doručkom traju nekoliko dana sa oko 3.500 gostiju i sastoje se iz niza sastanaka, ručkova i večera, ali je centralni događaj doručak u četvrtak na kojem govore predsjednik SAD i jedan gost čiji se identitet ne otkriva do posljednjeg časa.

Haradinaj je trebalo da 11. januara prisustvuje skupu u organizaciji komandanta Nacionalne garde Ajove Timotija Ora, ali je ta posjeta otkazana jer mu nije izdata viza.

U Prištini se neizdavanje vize ocjenjivalo kao prvi znak mjera koje će SAD i druge zemlje “velike petorke” preduzeti protiv lidera Kosova koji podržavaju ukidanje Specijalnog suda.

Send this to a friend