Region

Haradinaj: Imamo krizu na Kosovu

Haradinaj

Niko nema mandat da pregovara o trgovini kosovske teritorije, upozorio je jutros premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

On je ponovio stav da je protiv prekrajanja granica na Balkanu i naglasio da to samo ruskog predsjednika Vladimira Putina čini srećnim.

Govoreći o situaciji u državi, naveo je da je zabrinut.

“Imamo krizu na Kosovu”, izjavio je Haradinaj.

On se osvrnuo i na ponašanje opozicije koja je najavila blokade političkog života Kosova ako se dijalog sa Srbijom nastavi, ocijenivši takav stav destruktivnim.

Opozicija, pak, bojkotuje prvu vanrednu sjednicu Skupštine Kosova koja bi trebalo da potvrdi odluku Vlade da se formira pregovarački tim, koji će predvoditi Fatmir Ljimaj, jedan od potpredsjednika Vlade.

U timu su ostavljena mjesta i za predstavnike opozicije i nevladinog sektora. Ali opozicija, predvođena Samoopredjeljenjem, ne želi da biti dio toga.

Oni smatraju i da Vlada odlukom želi da osujeti nastojanja opozicije da Skupština Kosova donese dokument, kojim bi pregovori sa Srbijom mogli da idu u smjeru potpunog međusobnog priznanja, nikako razmjene teritorija.

No, u Vladi Kosova boje se da će do razmjene ipak doći.

“Sile koje to guraju su prejake. Mi ćemo se, bojim se, suočiti sa izborom – uzmi ili ostavi. A, ako odbijemo, to bi moglo imati katastrofalne posljedice po nas. U ovom momentu, suočeni smo sa izborom između dva zla i ne znamo koje je veće”, rečeno je Avazu u Prištini.

6 Komentara na "Haradinaj: Imamo krizu na Kosovu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend