Region

Hicem iz snajpera ubijen kontroverzni sarajevski biznismen

Senad Kobilić (54), kontroverzni sarajevski biznismen s kriminalnim dosijeom, ubijen je hicem iz puške u mafijaškoj egzekuciji u kafe baru “Dom” u Liskovcu kod Gradiške.

Na Kobilića je, najverovatnije iz snajpera, pucao nepoznati ubica koji je pobjegao i za njim se traga. Vjeruje se da je riječ o profesionalcu sa vojnim iskustvom, budući da je pucano sa udaljenosti od 70 do 100 metara i da je ispaljen samo jedan hitac koji je Kobilića pogodio u grudi. Sumnja se da je ubica bio sakriven u njivi iza kuće koja se nalazi prekoputa “Doma” gde su uočeni tragovi ulegnute trave, ali čaura nije pronađena.

Kobilić je u bašti kafića sjedio s još trojicom mještana. Svjedok likvidacije Kasim Grgić Cojle kaže da ništa nije ukazivalo na zločin.

“Sjedjeli smo u bašti, mezili, družili se… Negdje dva minuta iza ponoći čuo se pucanj, kao da je eksplodirala petarda. Senad je skočio, uhvatio se za grudi i viknuo: “Cojle, vozi me u bolnicu, pogođen sam!”, rekao je Grgić.

On je odmah reagoavao i pošao da ga prihvati, ali je Kobilić krenuo da pada.

“Pritrčale su i ostale kolege, prihvatile ga i položile na asfalt. Bio je živ tri-četiri minuta i potom je podlegao povredama”, priča Grgić.

Svjedoci kažu da ništa sumnjivo nisu primjetili u selu, niti su mogli da odrede odakle je došao hitac, sve do jutra kada je policija pronašla tragove u travi. Istragu vode Tužilaštvo RS i Uprava za organizovani i teški kriminal MUP RS čiji su inspektori na terenu provjeravali sve informacije. Ispitivali su mještane, određenim licima su provjeravali alibije, dok je u cijeloj opštini Gradiška bilo vidljivo pojačano prisustvo policije, posebno na glavnim saobraćajnicama. I pored toga, ubica je neprimjećeno umakao i niko nije uhapšen ili osumnjičen za zločin.

U policiji navode da pokušavaju da utvrde šta bi mogao biti motiv ubistva, ali im posao otežava bogata kriminalna prošlost ubijenog, zbog čega je i lista mogućih motiva velika.

Surova likvidacija Senada Kobilića uznemirila je Liskovac, većinski bošnjačko selo, u kome je on bio omiljen. Mještani o njemu imaju samo riječi hvale i tvrde da je najviše investirao u selo i sve ih okupljao i pomagao. Za njega kažu da je bio strastven lovac, koji je u Sarajevu imao privatan biznis, ali je često dolazio u Liskovac gdje se opuštao u društvu sa komšijama.

Damir Kobilj, Senadov vjenčani kum, smatra da je ovo bilo naručeno političko ubistvo.

Ubijeni Senad Kobilić ima podeblji kriminalni dosije i važi za čovjeka s odličnim vezama u sarajevskom podzemlju, biznisu, ali i pravosuđu. Hapšen je zbog otmica, reketiranja, premlaćivanja, posjedovanja oružja… Navodno je bio blizak sa ubijenim Ramizom Delalićem Ćelom, te Zijadom Turkovićem koji je zbog ubistava i pljački osuđen na 40 godina zatvora. Godine 2010. miniran mu je skupocjeni BMV u dvorištu kuće u Sarajevu, a u javnosti se spekuliše da u jednoj od njegovih kuća živi visokopozicionirana ličnost iz BiH pravosuđa.

2 Komentara na "Hicem iz snajpera ubijen kontroverzni sarajevski biznismen"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend