Region

Hoti: Zajednica srpskih opština zatvorena tema, nemamo o čemu da razgovaramo

Foto: Facebook

Premijer Kosova Avdulah Hoti izjavio je da Kosovo nema u Briselu o čemu da razgovara kada je riječ Zajednici srpskih opština, jer je to “zatvorena tema”. Hoti je dodao da ne zna da li će 28. septembra u Briselu biti nastavljen dijalog predstavnika Kosova i Srbije.

Komentarišući najave pojedinih medija da je neizvjesno održavanje naredne runde dijaloga Beograda i Prištine, jer Priština nije spremna da razgovara o Zajednici srpskih opština, premijer Kosova rekao je na konferenciji za novinare da je za Kosovo to zatvorena tema.

“Što se tiče Asocijacije srpskih opština, Kosovo je jasno – o ovoj temi se neće diskutovati, jer je zaključena sporazumom iz 2013. godine, a sljedećim sporazumom i načelima iz 2015. je ispravljeno. Tako da to nije tema koja je će se otvoriti. Ne znam da li će se održati sastanak u Briselu ili ne, ali mi smo svjesni da treba da unaprijedimo proces dijaloga, jer je to strateški interes Kosova i regiona i Evrope da se što prije zaključi ovo pitanje. I Kosovo i Srbija i cijeli region treba da idu u smjjeru evropskih integracija“, rekao je premijer Kosova.

Govoreći o eventualnom kompromisu, kad je finalni sporazum sa Beogradom u pitanju, Hoti je kazao da je Kosovo već napravilo kompromis.

“Najveći kompromis koji smo mi napravili je da smo prihvatili da uđemo u proces dijaloga. To je kompromis da postignemo mir u sporazumu sa Srbijom. To je kompromis za ovu vladu i vi znate odluke na početku mandata o uklanjanju nekih prepreka, koje su smatrane kao prepreka procesu dijaloga, taksa od 100 odsto, pa mjere reciprociteta. Mi smo to preuzeli, iako nije bilo popularno, to je bio preduslov da otvorimo put procesu dijaloga. Cijeli Ustav Kosova je kompromis za nezavisnost i integraciju koju očekujemo da dobijemo“, naveo je Hoti.

Kosovski premijer ponovo nije želio da komentariše slučaj dosijea dostavljenih Organizaciji veterana OVK, za koje se tvrdi da su dosijei Specijalizovanih veća u Hagu, rekavši da nema namjeru da se miješa u rad pravosudnih organa.

“Možda je iznenađujuće da već tri mjeseca postoji normalna vlada, koja ima svoje nadležnosti koje se ne miješaju u pravosuđe. Možda se pitate zašto imamo takav pristup – pravosudni poslovi su odvojeni od vladinih. Pozivam pravosuđe da radi svoj posao nepristrasno”, rekao je Hoti.

19

avatar
1000
7
12
0
 
18
VavaVavaVasojevkaPutnik676869
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
676869
Gost
676869

Неће да разговара о ЗСО. Нема ни потребе. Нека уради оно што су потписали. Зашто разговарати о било чему са неким ко не држи не до речи, до потписа? Исто је са свима који не поштују резолуцију УН 1244. Који кредибилитет они имају да се позивају на право?

Broj 1
Gost
Broj 1

Svaka čast hoti

Mne-Mne
Gost
Mne-Mne

Da je vječno nezavisno Kosovo!!!

Kolašin
Gost
Kolašin

Da je vječno i berićetno!

sudija
Gost
sudija

Sto godina dabogda, a ako bude malo sreće ubrzo i Sandžak!!!!

H.Novi
Gost
H.Novi

Kosovo nikad vise srpsko!

Vava
Gost
Vava

A herceg novi, kako ga je lijepo vidjet

Crnogorska Pec
Gost
Crnogorska Pec

Ja nisam Srbin al jesam Crnogorac i racunajte na mene kad budemo oslobadjali nase Kosovo i Metohiju!
Bice dana za megdana, a ti dani su pred nama.

Salinitet
Gost
Salinitet

Tako tako Kosovari, tako se to radi. Vukovicu spremaj Fundinu Tuzima, da vidimo Kuci ko ce tada da zalelece.

Śan
Gost
Śan

Podrska Albanci ne dajte da vas ugnjetavaju kao nas Crnogorce…Ne dajte cetnicima ni grama vase zemlje e ce vas poslije toga o jadu zabavit…

F117
Gost
F117

Kosovo je srpsko a ne albansko! I od Srbije neće biti priznato!

Bastadur
Gost
Bastadur

Od 1389 god Kosovo je samo formalno Srpsko
a u stvari je uvijek bilo Albansko i tako će biti zauvijek na žalost Srbima A na sreću Albancima.

Mne-Mne
Gost
Mne-Mne

Hahahahahahahahahahaaha, baš njih zabolje oće li ih priznati srbija i Burundi, hahahahahahahahahaah

Vasojevka
Gost
Vasojevka

Jadni oni bas ih ugnjetavamo…
Oteto je pa je njihovo, za neinformisane.

MPT
Gost
MPT

Opa, samo šamaraj Hoti! Pa kad se potvrdi nezavisnost da pomognete i nama da se riješimo veljesrpskog jarma, vi znate s njima.

F117
Gost
F117

Priznanje Kosova je zatvorena tema za Srbiju! Neće biti priznato!

Posrbica3'13
Gost
Posrbica3'13

Da je veca drzava Kosovo uskkoro Vojvodina i Sandzak

Putnik
Gost
Putnik

Pa dio Sandzaka je u Crnoj Gori…e mozga pametnoga 🙄.

Vava
Gost
Vava

A jel mogu ja djedovinu da odvojim, proglasim za drzavu

Send this to a friend