Region

Hrvati u šoku: Konačan kraj, gdje je nestao novac

Ilustracija

Račun Uljanika je ponovo u blokadi, a hrvatska policija je potvrdila da po nalogu Državnog tužilaštva sprovodi istragu o tome gdje je nestao novac.

Ko je blokirao račun te brodograditeljske grupe još nije poznato, prenosi hrvatski studio televizije N1.

“Policija na osnovu naloga nadležnog DORH-a sprovodi istragu i s obzirom na odredbe Zakona o kaznenom postupku nijesmo u mogućnosti da dostavimo više informacija”, rekli su juče iz policije za N1.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić izjavio je da mu je drago da policija po nalogu Državnog tužilaštva sprovodi istragu u Uljanik grupi i želi da postupak bude brz i nepristrasan, da se što prije obavi i o svemu odmah izvijesti javnost.

“Onda više nećemo govoriti o konstrukcijama nego o činjenicama. U cijelom ovom procesu izrečeno je previše neistina pa stoga pozivam policiju i DORH da što prije ispitaju odgovornost svih aktera, uključujući i vladu te pojedine ministre”, poručio je Miletić.

Iz službe korporativnih komunikacija Uljanik grupe saopštili su da su svi njeni finansijski pokazatelji poznati ključnim učesnicima i vidljivi svake godine.

“Uljanik kotira na Zagrebačkoj berzi od 2004. godine. Sve ključne aktivnosti Uljanika su svima koji to moraju znati dostupne i o njima je potpune i cjelokupne izvještaje primalo nekoliko službenih instanci. Stoga ne postoji nikakva bojazan, štaviše očekujemo da se mnoge konstrukcije i neistine što prije objelodane”, poručili su iz Uljanik grupe.

Potvrdili su i da je u prvom polugodištu iz Uljanik Grupe u Puli i Rijeci otišlo više od 250 radnika, a samo tokom jula i avgusta firmu je napustilo čak 160 radnika.

Predstavnik Sindikata metalaca Hrvatske u Uljaniku Đino Šverko, ujedno i predsjednik štrajkačkog odbora koji je u ponedjeljak raspušten, izjavio je za Hinu da nema saznanja o sprovođenju istrage u Uljanik grupi.

“Neka policija utvrdi sve okolnosti i neka ispita članove Uprave i Nadzornog odbora, kao i radnike. Preveliki je pritisak na nas, lično doživljavam uvrede jer su u javnost plasirane brojne laži. Vjerujem da će DORH utvrditi pravu istinu. Uostalom, neka institucije rade svoj posao”, rekao je Šverko.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend