Region

Hrvatska ambasadorka Britancima: Dobro da smo vas se riješili

Hrvatska ambasadorka pri EU Irena Andrasi, uoči Bregzita, poručila je Velikoj Britaniji: “Hvala, doviđenja i dobro da smo vas se riješili”.

Andrasi je na engleskom jeziku rekla “Thank you, goodbye and good riddance”, a list Financial Time piše da je vjerovatno pomislila da “good riddance”, što je izraz koji na engleskom znači da je dobro da se neko nekoga riješio, znači “good luck” (srećno).

Britanski ambasador Tim Barouv nije se uvrijedio i shvatio je to kao lapsus koji je jednostavno dobrodušan i smiješan, prenosi Večernji list.

“Sve je prošlo u najboljem redu, bila je to greščica”, kaže jedan diplomatski izvor za Večernji list.

Na slučaj se kao na šalu osvrnula i Andrasi. Na Tviteru je napisala: “Još jedna stvar koju delimo s našim britanskim prijateljima – dobar smisao za humor”.

10

avatar
1000
7
3
0
 
9
PG CGPravi Rade007imeCrmničaninime
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pravi Rade007
Gost
Pravi Rade007

Zao mi je je sto Velika Britanija izasla iz EU ,ali bitni je samo da nastavi da doprinosi Evropi kao i do sad. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇬🇧🇬🇧

Crmničanin
Gost
Crmničanin

Kraljica
👍👍👍👍👍

ime
Gost
ime

Tek sada ce vam Englezi sjesti za vrat niste ih se rijesili vec dobili gospodara!

PG CG
Gost
PG CG

Englezi neće bi Škote zadržati, a kamoli da imaju uticaj na ogromnu EU. Njemačka ekonomija sama ima BDP 3,7 triliona dolara, a Velika Britanija ima BDP 2,6 triliona dolara. EU 27 bez Velike Britanije ima ukupni BDP izmedju 16 i 17 triliona dolara. Velika Britanija je malo ostrvo pored EU.

ime
Gost
ime

Imate pravo da mislite o EU kao mocnoj ali ja tvrdim da ce Englezi odredjivati im pravila. Samo da napomenem da je najmocija EU ekonomija okupirana -ima strane trupe na svojoj teritoriji.

PG CG
Gost
PG CG

Samo da napomenem da Francuska ima 300 modernih nuklearki koje je napravila sama, za razliku od Velike Britanije koka ih ima 200 i kojoj je morao da pomaže veliki brat SAD da bi ih napravila i održavala. Uz to Francuska ima 1200 vojnih aviona, a Velika Britanija oko 800, i Francuska ima debelo veću vojsku od Britanije, a ujedno ima… Više »

Brza isidora
Gost
Brza isidora

Bravo Irena!
Dijelim mišljenje sa tobom!

Grk
Gost
Grk

Dešava se !!

Anonimous
Gost
Anonimous

Tako je, u slobodnom prevodu na naš (crnogorski) ‘good riddance’ bi se najbliže prevelo kao ‘putuj igumane’….

Prč
Gost
Prč

E vala neka si,svaka ti cast.to je kancer eu cijelo vrijeme su razbijali eu.kao neki iz komsiluka il kako oni kazu il nikako drugacije.jos samo da im eu ne dozvoli nikkave olaksice pri trgovini

Send this to a friend