Region

Hrvatska je četvrta najskuplja na svijetu

Britanski list Daily Mail objavio je istraživanje o cijenama popularnih svjetskih destinacija za ljetovanje koja posjećuju Britanci, a na listi se našla i Hrvatska.

Istraživanje je provela M&S Bank, a obuhvatila je bugarski Sunny Beach, Algarve u Portugalu, Antaliju u Turskoj, grčki Zakintos, Dordogne u Francuskoj, Lanzarote u Španiji, Dubai (UAE), američki Orlando i kanadski Toronto.

No za razliku od prošlogodišnjeg istraživanja objavljenog u Daily Mailu, Hrvatska se ove godine nalazi među najskupljim destinacijama.

Prošle godine u istom je istraživanju Pula bila najjeftinija od pet evropskih gradova koji su se nalazili na ljestvici, no ove godine stvari su se značajno promijenile.

Sve su evropske destinacije pojeftinile, osim Hrvatske. Portugalski Algarve je tako pojeftinio više od 20 odsto, bugarski Sunny Beach više od 17 odsto, grčki Zakintos više od 13 odsto, francuski Dordogne više od 11 odsto, španski Lanzarote više od 7 odsto.

Pula je jedina evropska destinacija na listi koja je poskupila. Poskupljenje koje je izračunala M&S Bank iznosi 0,7 posto. To Pulu čini trećom najskupljom destinacijom prema listi koju će vjerojatno pročitati stotine hiljada Britanaca.

“Hrvatskoj je nedavno porasla popularnost, što bi moglo objasniti zašto su cijene 0,7 posto više nego prošle godine, što je čini četvrtom najskupljom destinacijom”, piše Daily Mail.

Najjeftinija destinacija prema istraživanju M&S Bank je Sunny Beach u Bugarskoj. Slijede Algarve u Portugalu, Antalija u Turskoj, Zakinthos u Grčkoj, Dordogne u Francuskoj i Lanzarote u Španiji.

Od Pule su skuplji samo Dubai, američki Orlando i kanadski Toronto.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dijaspora
Gost
Dijaspora

Pa naravno ljudi idu gdje im je jeftinije. Tako ovi skandinavci idu masovno Albanija Bugarska i Turska jer im je najjeftinije . A i CG je skupa , nije koliko i hrvatska ali ne zaostaje mnogo scijenama.

Maxim
Gost
Maxim

Kada bi neko uveo red vezano za parking, uredio trotoare,donio odgovarajucu kaznenu politiku za ove irvase što zauzimaju javne površine, mogli bismo očekivati neki boljitak. Ovako dopustajuci bahatom narodu da može potjerati turustu sa javne površine bez ikakve kazne, očekujte samo lošije sezone! Niko normalan ovo ne razumije,ovakvo ophodjenje države prema ovim problemima.

Prc CG
Gost
Prc CG

S’obzirom što nudi za cijenu, CG je najskuplja ubjedljivo,doći u CG na ljetovanje je isto sto i taj novac baciti u kantu za smeće.Prljavo,nekultura,neljubaznost Itd.U svakom slučaju sto dalje od CG.

Kotor
Gost
Kotor

Kad bi makar to bila istina. Nažalost svake godine sve više paradajz turista dolazi iz susjedne zemlje na sjeveru i prlja nam plaže i more. Eto vam Grčka i Turska, a ti Prcko utiči na tvoje komšije u Ćićevcu, Ovči, Borči, Leskovcu, Beogradu na vodi itd. da idu što dalje od CG. Molimo te!

brainsprinter
Gost
brainsprinter

Ovi iz Cicevca, Ovce, Borce, Leskovca, Beograda su vrlo dobro dosli u Herceg Novi, ovi odrodi iz Kotora, Cetinja, Podgorice nek lizu g…. svojim NATO partnerima

Stojser
Gost
Stojser

E nema grdjih od ovih nasih sjevernjaka.

Nera
Gost
Nera

100% si Pop.

Car
Gost
Car

Kotor- Možda je Prc CG rekao na grub način nešto što je apsolutna istina. U svakom slučaju rekao je istinu ma koliko ona bila bolna.

Kotor
Gost
Kotor

Care -možda sam ja na grub način rekao da oni nijesu dobrodošli. U svakom slučaju to je istina, ma koliko vama bila bolna.

Primorci
Gost
Primorci

Pa Vučić naredio ministru da ljetuje u Sopotu!
Slijedi primjer i riješeno sve,čak ne moraš trosit mrske EVRE!

mira
Gost
mira

Vi biste mozda bili pametni, ako nista ne biste napisali, tako bi drugi mislili o vama. Da sam na vasem mjestu, a srecam nisam, ne bi ni rijeci progovorila.

Send this to a friend