Region

Hrvatska odgovorila: Srpski vojnici vraćeni jer nijesu najavili dolazak

Vojnici Srbije

Direktor hrvatske policije Nikola Milina izjavio je danas da je 11 srpskih vojnika vraćeno s hrvatske granice, jer njihov dolazak u Hrvatsku nije bio najavljen.

<<<Spriječen ulazak delegacije Vojske Srbije u Hrvatsku<<<

“Imam informacije da je jutros oko pola sedam zaustavljen kombi s 11 vojnih osoba koje su imale vojne uniforme u vozilu. Nijesmo imali službene najave tih osoba i na osnovu zakona o kontroli granice nijesu ispunjeni uslovi za ulazak u drugu državu”, rekao je Milina novinarima u Zagrebu upitan o vraćanju srpskih vojnika koji su krenuli u Jasenovac s graničnog prelaza Bajakovo.

On je naglasio da posjete treba da budu najavljene i da “postoje propisi kako se to radi”, prenijela je regionalna N1 televizija.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je ranije danas da je delegaciji Vojske Srbije koja je krenula na obilježavanje dana Jasenovačkih novomučenika zabranjeno da uđe u Hrvatsku i poručio da bi hrvatska država za to morala da se izvini i da kaže da sa time nema ništa.

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da je delegacija na vrijeme i po uobičajenoj proceduri prijavljena da će prisustvovati manifestaciji u manastiru Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu i da je na njoj trebalo da učestvuje po zvaničnom pozivu episkopa pakračko-slavonskog SPC Jovana Ćulibrka.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sonja
Gost
Sonja

Hrabra Srbska vojska nije mogla da prodje u HR hahahaha

Nisam robot
Gost
Nisam robot

Srpska posla

Marko
Gost
Marko

Ne vjerujem da su poslali zahtjev. Uvjek lažu.

Da, da...
Gost
Da, da...

Neizlječiva bolest, vječitih provokatora i mutikaša.

mačor
Gost
mačor

tipična srpska laž,da su unaprijed poslali zahtjev za ulazak u RH,danas bi ga javno objavili,lažu što zinu,provokacija.

Send this to a friend