Region

Hrvatska pala ispod četiri miliona stanovnika

Prema posljednjoj procjeni hrvatskog Državnog zavoda za statistiku, sredinom prošle godine Hrvatska je imala 4.089.000 stanovnika.

To je najmanji broj u posljednjih 25 godina.

Međutim, prema procjenama demografa, Hrvatska je pala i ispod četiri miliona jer se veliki broj iseljenih ne odjavljuje, a DZS procjenu broja stanovnika temelji na broju rođenih, umrlih, doseljenih i službeno odseljenih lica, piše Večernji list.

U posljednjih sedam godina u Hrvatskoj se smanjio broj djece do 14 godina za skoro 60.000, a povećao se broj starijih od 65 i više godina za 74.000.

U vrijeme posljednjeg popisa stanovništva 2011. godine Hrvatska je imala na 100 starijih od 65 godina 85 djece do 14 godina, dok je prošle godine na 100 starijih od 65 godina bilo 70 djece.

Prema tvrdnjama demografa, tu se ne radi samo o smanjenju stanovništva, nego o tome da svi građani trpe posljedice ovako loše starosne strukture stanovništva preko penzija i zdravstvenog osiguranja, jer neće imati ko da ih finansira.

Istovremeno, tvrde demografi, nemoguće je imati 4.089.000 stanovnika, a istovremeno 3.774.548 birača, koliko ih se vodi u registru Ministarstva uprave, a kako se navodi, takve brojke bi bile moguće samo ako su u birače ubrajana i maloljetna djeca.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Баранин
Gost
Баранин

Исељавање становниптва је погодило и Бугарску и Румунију (послије Хрватске двије најсиромашније државе ЕУ). Хрватска је најгоре прошла и у њој се чак не види заустављање овог тренда. Е сад можете амислити шта ће се десити са ЦГ ако уђемо у ЕУ, остаће само дугмићи.

himzo
Gost
himzo

propalu drzavu niko ne voli.dzaba su na silu stvarali drzavu.svaka ce clanica bivse yu da propane

Vlado
Gost
Vlado

Doci ce na brojku kao Republika Srpska.I jedna i druga etnicki ciste drzave .

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Srbe i Crnogorce su istjerali, tako su htjeli.Pa su onda ti Srbi i Crnogorci naselili Republiku Srpsku i Crnu Goru i Srbiju .Time su stvorene etnicke i vjerske teritorije koje ce u buducnosti dovesti do stvaranja novih drzava na ovim pristorima. Kad pojedine nacije nisu htjele da zivimo svi u velikoj drzavi zivhecemo u etnickim i vjerskim zaemljama kao sto… Više »

Šejn
Gost
Šejn

Isto je i u Srbiji, Bosni, Makedoniji i Albaniji. Pa i kod nas. Jedino što se naše stanovništvo seli sa sjevera na jug. Čim vide da ni dolje nije sjajno ići će u evropu.. U Hrvatskoj je to baš izraženo jer su bliže Njemackoj i Austriji i imaju papire pa im se lakše može.

Bnjjj
Gost
Bnjjj

Manjina se seli na jug,vecina ide u Zapadnu Evropu

Kotor66
Gost
Kotor66

otkad….Cg ce ispod 600.000 uskoro

Bnjjj
Gost
Bnjjj

Ona je vec ispod te brojke,kod nas je mnogo ljudi koji se nisu odjavili a u inostranstvu

Drogba
Gost
Drogba

Hrvati braca
U boj u boj za narod svoj.
E da imamo ista od njihovog mentaliteta druge bi se pjesme pjevale!

samoreciaaa
Gost
samoreciaaa

Sto mislis da su oni u prednosti pa neorganizovani su kao i Srbi ili bilo koji drugi narod bivse nam drzave. Jedina razlika je sto imaju katolicku crkvu koja ih koliko toliko drzi inace smo jedan narod kako genetski tako i po mentalitetu.

Car
Gost
Car

Koga briga za hrvatijance…

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Cudi me to tamo je sve bajka i basna imaju milijarde od turizma…Da je srece SRBI da im ne idu tamo oni ce sami sebe da pojedu vise ne znaju sto ce od muke i mrznje.

StaraCG4nahije
Gost
StaraCG4nahije

Koliko dobra mislili ostalima tako vam se vratilo. Doci ce Hrvatska na nista. Nikoga ne vole,bas nikoga. Albance mrze ali ih podrzavaju samo jer su protiv Srba. Crnogorce mrze vise od Srbijanaca. Ne pisem ovo bzvz nego istinu koju zna svako ko putuje u HR i ima kontakte sa njima.

Slavonac
Gost
Slavonac

To nije istina. Mi ne podnosimo srbe i 30% stanovnika u Crnoj Gori. LP

Bnjjj
Gost
Bnjjj

Cudo ne volite Srbe pa oni su vam napravili drzavu vise nego Tito i Tudjman kralj Aleksandar je otac Hrvatske drzave isto kao sto su Fincima Rusi napravili drzavu kralj Aleksandar i njegov spomenik se nalazi u Helsinkiju,iako su imali krvave ratove istorija(povjest) se ne moze mijenjat

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Tacno tako

Send this to a friend