Region

Hrvatska zbog rasta cijena gubi bogate goste

Ilustracija, foto: Pixabay

Sezona u nautičkom turizmu u Hrvatskoj počela je već prije mjesec dana i traje najdalje, oko 8 mjeseci. Kakvu sezonu očekuju i jesu li Grci zbog državnih subvencija odvukli dio gostiju, jedno je od pitanja na koja su na HRT-u odgovarali Robert Penda, pomoćnik u Ministarstvu turizma, Roko Vuletić, predsjednik Udruge nautičkog sektora pri HUP-u, i Sean Lisjak, predsjednik Udruženja marina pri HGK.

Pende kaže da je nautička sezona tek počela, za sada je zadovoljan i očekuje da će sezona biti na nivou prošlogodišnje.

Vuletić je rekao da prema informacijama s terena, podaci i nijesu tako sjajni. Od kolega koje imaju čarter agencije kaže da dobijaju informacije da je s nekih rastućih tržišta došlo do otkazivanja postojećih rezervacija zbog hrvatskih povećanja cijena, što je bio veliki trend posljednjih godina, iako je čarter najmanje dizao cijene s obzirom na rast ponude i konkurencije.

Dodao je da gosti sve više traže paket-aranžmane i sve je manje klasičnih nautičkih gostiju.

Gosti, kaže, žele imati cijeli paket od avionskih transfera i smještaja do gastronomske ponude, a sve je to poskupjelo, uključujući i vezove u marinama.

“U kombinaciji s najavljenom recesijom ljudi postaju malo oprezniji što se tiče potrošnje, žele upoznati nove destinacije, a Grčka i Turska trenutno jako rastu”, kazao je.

3

avatar
1000
1
2
0
 
3
MornarB. DRale pljevlja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rale pljevlja
Gost
Rale pljevlja

Mislite siromasne goste

B. D
Gost
B. D

Bogati su veće cicije!

Mornar
Gost
Mornar

imaš ili nemaš

Send this to a friend