Region

Hrvatski novinar intervjuisao najboljeg političara u zemlji – “Nikoga”

Poznati hrvatski novinar Zoran Šprajc u svom “RTL Direktu” ugostio je najpopularnijeg hrvatskog političara – “Nikoga”, prenose zagrebački mediji.

https://www.youtube.com/watch?v=J0ErMSLdno4

“Gospodine Niko”, dobro veće, dobrodošli u ‘RTL Direkt”. Kako se osjećate kao najpopularniji hrvatski političar?”, pitao je Šprajc praznu stolicu u kojoj niko nije sjedio.

Šprajc se na tog “gosta” odlučio nakon što je redovno mjesečno istraživanje o društvenim i političkim preferencijama u Hrvatskoj pokazalo da prvi put u istoriji hrvatska nema najpopularnijeg i najpozitivnijeg političara.

“Da, vi se kao Niko osjećate nikako, a zamislite kako se tek sad osjećaju oni koji su dosad mislili da su neko”, rekao je Šprajc praznoj stolici preko puta sebe.

“Niko” je na listi najpozitivnijih političara dobio 23,3 procenata glasova, druga je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sa 15,8, a na trećem mjestu je premijer Andrej Plenković sa 11,2 odsto.

“Ali kako ste uspjeli u tako relativno kratkom roku da napravite ovako dobar politički rezultat, naročito kako ste uspjeli da prestignete dosad izuzetno popularnu predsjednicu? Mislite da je tajna vašeg uspeha što, za razliku od nje, vi pazite što govorite, tj. ne govorite ništa? Dobro, predsjednica možda govori sve i svašta, nekad možda bolje da i ne govori, ali evo prestigli ste i premijera koji govori malo, a kad govori, kao da ništa ne govori? Kako ste to uspjeli da pobijedite?”, pitao je novinar.

Sa druge strane, na listi najnegativnijih političara prvi je premijer Plenković sa 19,2 odsto, na drugom mjestu su “Svi političari”, dok je treći bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović sa 9,3 odsto.

“Stvarno ste skromni, ali kad uzmemo da ste dotukli i Davora Bernardića, to je zaista politički fenomenalan uspjeh. S obzirom na to da ste vi Niko, čovjek bi očekivao mrtvu trku između vas dvoje, a vi ste ga potpuno izbacili s ove liste? Dakle, mislite da njegovo vrijeme tek dolazi jer dolazi vrijeme ničega? Biće mu drago da čuje. Gospodine Niko, hvala vam lepo na ovom razgovoru i želim vam puno uspjeha u ničemu”,  zaključio je Šprajc.

HDZ i dalje vodi

Hrvatski portal 24sata.hr prenio je listu pozitivnih i negativnih ličnosti hrvatske političke scene, prema anketi agencije Promocija plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop s početka septembra.

Da su parlamentarni izbori sprovedeni početkom septembra, HDZ bi bio relativni pobjednik. Ta stranka ima i najveću podršku od 34 odsto ispitanih birača, slijedi SDP s 23,1, a Most je zadržao treće mjesto uz izbor od 7,7 odsto .

Na listi pozitivnih političara po prvi put od početka mjerenja (od januara 2004) nalazi se “Niko”, odnosno za 23,3 odsto hrvatskih građana nije niti jedan hrvatski političar pozitivan (u odnosu na prošlomesečnih 14,7 odsto).

Na drugom mjestu je aktuelna predsjednica Grabar Kitarović sa 15,8. Premijer Andrej Plenković dobio je 11,2 odsto, slijede Anka Mrak Taritaš sa 4,9 odsto, dok je na petom mjestu Zoran Milanović s 4,7 odsto.

Među deset najpozitivnijih domaćih političara još su Damir Krstičević (3,0 odsto), Božo Petrov (2,9 odsto), Milan Bandić (2,7 odsto), Tonino Picula (2,4 odsto) i Zlatko Hasanbegović (2,0 odsto). Davor Bernardić je i ovaj mjesec na jedanaestom mjestu sa 1,9 odsto.Smjer kretanja zemlje podržava 18,1 odsto  građana Hrvatske, u odnosu na 19,7 odsto  iz avgusta, piše 24sata.hr.

Send this to a friend