Region

Hrvatski sveštenik: Ne primajte migrante, ne dajte im ni vodu ni hranu

Sveštenik Tomić

Hrvatski sveštenik Josip Tomić, koji rukovodi Župom iz Kupreške doline i bivši sekretar riječkog nadbiskupa Ivana Devčića, zove vjernike da migrante ne primaju u kuću.

On je pozvao vjernike da migrantima ne daju hranu ni vodu, a ni prenoćište.

Na stranici Župe Kupske doline – Turke, Kuželj, Brod na Kupi, na Fejsbuku, koju vodi i na kojoj promoviše istoriju i kulturu hrvatske i katoličke vjere, Tomić promoviše antiimigrantsku politiku.

Index.hr je prenio da je Tomić prije dva dana objavio post u kojem upozorava na opasnost koju predstavljaju migranti i njihovo “islamsko krivovjerje”.

“Predragi u Hristu vjernici, župljani na području Uprave župa Kupske doline! Ovih dana obavijestili su nas neki vjernici da su nepoznate osobe tražile od njih vodu i hranu. Iste su nepozvane ulazile na privatne posjede i porodične kuće, a u neke i provaljivali”, napisao je župnik.

Naveo je da iako Crkva od svakoga po propisima traži da primi putnika namjernika, Tomić pojašnjava da to zaista znači putnika, onog koji putuje od svoje kuće do cilja iz kojeg se svojoj kući vraća.

“U ovom slučaju radi se o tzv. imigrantima najčešće muškarcima, vojnim dezerterima, koji se nisu htjeli odazvati pozivu legalne državne vlasti na obranu svoje domovine, kao i sumnjivim kretanjima žena i djece u cilju naseljavanja evropskih kulturnih zemalja. Oni nisu spremni da prihvate našu tradiciju, običaje i kulturu”, naveo je Tomić.

On je pozvao vjernike i da odmah, kako je naveo, prijave policiji sve one koji im nisu poznati ili “nepoznati prolaze našom državnom teritorijom jer oni predstavljaju neposrednu opasnost ne samo Hrvatskom narodu već i Evropi”.

“Hrvatska je 500 godina bila predgrađe hrišćanstva i braniteljka Evrope od islamskog krivovjerja. Nastavimo dalje ovu tradiciju i sačuvajmo Evropu od najezde islamske ilegalne imigracije. Neka zapadne vlasti koji su u tim zemljama napravili probleme i koji su podstakli i podstiču ilegalnu imigraciju riješe probleme a ne da ih mi rješavamo”, napisao je, između ostalog, župan Tomić.

23 Komentara na "Hrvatski sveštenik: Ne primajte migrante, ne dajte im ni vodu ni hranu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend