Region

Huligani pretukli Beograđanina koji je vidio kako uništavaju murale grobara

Foto: Grobarski trash romantizam

Strahinja Đukić (21), jedan od četvorice mladića koji su uništavali murale na Dorćolu, uhapšen je zbog sumnje da je u Ivan-begovoj ulici pretukao 62-godišnjeg Beograđanina, koji ih je uhvatio u krečenju slike Harisa Brkića.

Kako piše Blic, Đukić je drškom od valjka za krečenje pretukao 62-godišnjeg muškarca oko jedan sat poslije ponoći.

Pretučeni je izašao iz kuće u kojoj živi sa porodicom, a koja se nalazi nedaleko od murala ubijenog košarkaša crno-bijelih Harisa Brkića, nakon što ga je probudilo neprestano lajanje pasa. Nedaleko od kuće ugledao je grupu od nekoliko mladića.

“Moji psi su počeli da laju na ulaznim vratima i izašao sam da vidim šta se događa. Ugledao sam trojicu ili četvoricu mladića između 20 i 25 godina pored mog motora. Misleći da pokušavaju da ga ukradu, povikao sam na njih, pokoškali smo se, a onda je izbila tuča”, priča napadnuti muškarac za “Blic” sa i dalje vidljivim podlivom ispod oka i nekoliko ogrebotina na nosu i čelu.

Četvorica mladića, osujećeni u krečenju murala, počeli su da biju sanjivog Beograđanina.

“Tukli su me rukama, grebali, davili… Buku ispred kuće čula je i moja žena koja je, kada je ugledala šta mi rade, počela da vrišti i doziva pomoć i policiju. Ubrzo se i naše troje djece stvorio na vratima, a ovi momci vidjevši cijelu porodicu su pobjegli”, prisjeća se on.

Na sreću, pretučeni Beograđanin prošao je sa lakšim tjelesnim povredama, a brzom reakcijom policije pronađen je i uhapšen jedan od učesnika ove tuče – Strahinja Đukić, dok se za ostalima još traga.

Prema saznanjima “Blica”, on se u policiji branio ćutanjem. Zbog prebijanja Beograđanina, Đukiću se na teret stavlja krivično djelo nasilničkog ponašanja.

On je juče saslušan, nakon čega mu je predložen pritvor do 30 dana.

>>>U Beogradu preko noći uništeni murali partizanovaca<<<

Po kanta crne boje preko poznatih “grobara”

Među likovima koje su na zidovima oslikali navijači Partizana iz grupe “Grobarski treš romantizam – Grupa JNA” (GTR), a koji su prekrečeni mogli su se vidjeti i čuveni “grobari”: fudbaler Dragan Mance, košarkaš Haris Brkić, pjesnici Duško Radović, Branislav Petrović, slikar Ljuba Popović, glumci Zoran Radmilović, Bora Todorović, Slobodan Aligrudić, Tanja Bošković, muzičari poput Zorana Kostića Caneta ili Srđana Gojkovića Gileta…

Send this to a friend