Region

Irinej: Ne prihvatamo raspravu o pitanju čiji su srpski hramovi u Crnoj Gori

Irinej

Srpski patrijarh Irinej, govoreći o položaju Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i nedavnim pregovorima sa crnogorskom vladom, je istakao da je stav Svetog arhijerejskog sinoda, Sabora i njega da sva otvorena pitanja mogu biti riješena u okviru Ustava SPC, njenih zakona i kanona. Irinej je ukazao da je takav stav nedvosmisleno pokazao i narod u tamošnjim eparhijama.

“Ni narod, ni Crkva ne prihvataju raspravu o pitanju: čiji su srpski pravoslavni hramovi? Ni narod, ni Crkva ne pristaju na bilo kakvu promjenu ustrojstva, na narušavanje crkvenog i narodnog jedinstva. Patrijar srpski to pogotovo ne prihvata, sviđalo se to nekom ili ne”, istakao je Irinej.

Na pitanje da li se plaši mogućnosti da će se model iz Crne Gore preliti i na svetinje na Kosovu i Metohiji, koje su pod konstantnim prijetnjama od fizičkog uništenja, do grubog falsifikovanja istorije, patrijarh je odgovorio da odlično poznaje i cijeni Albance na Kosovu i Metohiji, ali da im Srbi, uz svo poštovanje, ne mogu ustupiti onaj dio istorije i duhovnih i kulturnih spomenika koji im nikada nije pripadao.

Podsjećajući na služenje rikomaktoličke mise na ostacima pravoslavnog hrama Svetog Nikole u Novom Brdu, patrijarh je ukazao da bi svi koji bi pomislili da i za milimetar popuste pod pritiscima predstavnika crnogorske vlasti, imali ubrzo “novobrdski primjer u Morači i Savini”.

Osvrćuići se na odluku turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana da Sveta Sofija ponovo postane džamija, patrijarh Irinej je rekao da je Sveti Arhijerejski sinod nedavno Turskoj uputio apel da se pronađe kompromisno rješenje za Aja Sofiju.

On je izjavio, povodom obilježavanja 25. godišnjice hrvatske oparacije “Oluja”, u kojoj je 1995. iz Hrvatske izbjeglo između 220.000 i 250.000 Srba, da se rat ne može dobiti protjerivanjem i uništavanjem sopstvenog naroda.

“Molim i apelujem na hrvatsko državno i crkveno vođstvo, kao i na političke i duhovne vođe našeg naroda, da čine sve što mogu da se iskorijeni mržnja i zavlada mir između dva naroda”, istakao je patrijarh u intervjuu za današnju beogradsku Politiku.

On je ocijenio da je utisak da se kod hrvatskih vlasti pojavljuju početni znakovi da je moguća i takva njihova politika.

“Ukoliko je to zaista tako, onda i naši narodni prvaci, kao predstavnici naroda stradalog u genocidu, treba da, čuvajući nacionalnu svijest i dostojanstvo svog naroda, prihvate svaku priliku koja može doprijineti mirnijem snu i boljem životu našeg naroda u Hrvatskoj”, rekao je patrijarh i naveo da u Evropi jedino desetine sela na Baniji, Kordunu i Lici, u kojima žive Srbi, nemaju struju.

“Mi se, ovdje u Srbiji, zalažemo i podstičemo naše vlasti, da ispune sve razumne potrebe hrvatske manjine”, rekao je Irinej, dodajući da vjeruje da su to i za Vladu Hrvatske dostižni ciljevi i da srpski predstavnici treba da sa njima sarađuju za dobrobit svih.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dragan
Gost
Dragan

Slazem se sa Irinejom. srpski su sprski, a crnogorski neka budu crnogorski. Ono što su 1918. godine na silu oduzeli bice vraćeno.

Sale
Gost
Sale

Kao sto vi ne mozete Kosovskom rukovodstvu dati dio vase istorije tako ni Crna Gora ne moze dati vama jedno 500-600 godina svoje istorije,koja vam ocito fali u vasim skolskim udzbenicima.I da se razumijemo,svetinje su drzave Crne Gore a nikako Srbije.Kako ce ih ljudi svojatati nacionalno da li kao crnogorske ili kao srpske to je nebitno,samo dalje ruke od Crne… Više »

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Mozda su i u starim vremenima ovdje u CG dolazili sezonski radnici i ucestvovali u izgradnju tih hramova i na osnovu toga Srbistan trazi dio 😂😂😂

nik
Gost
nik

I kraina je vasa, i republika srpska je vasa i Kosovo je vase i …… je vase. Dokle mislite da sijete smrt

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Ovaj pop nije prebistar !

Orlov krš
Gost
Orlov krš

A ko tebe smiješni što pita. Oo je sve crnogorsko samo što ti Vučić to još nije javio.

Sonja
Gost
Sonja

Tužno je što se svetinje povlače kroz politiku i narod podstiče na mržnju

Mrgud
Gost
Mrgud

Moli Hrvatsku vlast! Tako treba!

No što
Gost
No što

Ma će moliti i Crnogorsku vlast.. Samo treba još vlast da se uozbilji i prestane da vodi DPS politiku….

Velimir
Gost
Velimir

Pope Gavrilovicu,svoga posla,Kosovo cuvaj I pazi I stiti,Ali NE smokes se no pojavit tamo!

Vodolija
Gost
Vodolija

Milo je uvijek bio odlučan,a ovakvu odlučnost nije odavno ispoljavao.
Imajući u vidu da nikad nije bio poražen,a da ima jasnu viziju Crne Gore,toplo preporučujem registrujte se.Uđite u regularne tokove…Dosta ste bili van njih.
DA JE VJEČNA CRNA GORA !!!

Moračanka
Gost
Moračanka

Ja ne mislim da je uloga crkve bilo koje, da dijeli ljude, mislim da je uloga baš da okuplja ljude. A nažalost SPC u Crnoj Gori dijeli ljude i zato smo razmišljali da dođemo do nečega što će nam pomoći u misiji pomirenja i zato smo izašli sa idejom pomirenja unutar pravoslavnog bića Crne Gore

Steki
Gost
Steki

kada god bi mitropolit Amfilohije uradio nešto što nije u duhu srpskih nacionalnih interesa i u duhu interesa SPC, ovaj prijeti da ga ne samo smijeni, nego i raščini.

Sonda
Gost
Sonda

SPC u CG pokušava da kreira presedan. Ovu državu nije stavrala SPC, već učinila sve što je u njenoj moći da ove države ne bude.

Uskok
Gost
Uskok

SPC se opire registraciji i obavezi da bude društveni subjekt koji će biti dio pravnog sistema Crne Gore. Njena centrala u Beogradu prihvatila tu obavezu u Srbiji, a u Crnoj Gori, SPC ne želi da se resgistruje jer tvrde da su stavrali Crnu Goru i da su stariji od Crne Gore

Sorela
Gost
Sorela

dakle ko god se opredijelio da živi u ovoj zemlji, ko god ima potomstvo, ili planira da ima potomstvo mora razmišljati da li će tom potomstvu da ostavi srednjovjekovnu teokratsku srpsku državu Crnu Goru, ili ćemo da tom potomstvu ostavimo građansku državu, državu multietičke demokratije sa usvojenim evrospkim sistemom vrijednosti, državu u kojoj će svi građani i sve vjerske zajednice… Više »

Omegle
Gost
Omegle

Vidi se da je muka na svetosavlje. Narod ih je uglavnom pročitao, ostali samo popovi. Pa se ne skidaju sa portala, pišu, sami sebi odgovaraju, uzimaju crnogorske nickove, izmišljaju, prisvajaju, negiraju… Ali kako smo davno ođe napisali, sve polako dolazi na svoje mjesto. SVAKOG GOSTA, STO GODINA DOSTA.

Robert
Gost
Robert

Gledaj u svoje dvoriste, to te Vučić angažovao da pomogne prijatelju pred izbore.

Kralj_Nikola
Gost
Kralj_Nikola

A ko tebe išta pita da ti nešto prihvatiš ili ne prihvatiš? Crkve su ovđe oduvjek bile naše, crnogorske, naši su ih preci gradili i čuvali, dok su tvoji Irineju Turke sliužili. Ne miješaj se u naše stvari.

Novinarka
Gost
Novinarka

Opet ovaj Irinej . Ajde vise batalite! Svetinje su crnogorske,crnogorci su ih gradili i održavali!

Titograd
Gost
Titograd

Da je vječno nezavisno Kosovo!!!

Kana58
Gost
Kana58

Ima li kraja ovoj srpskoj propagandi

Sociolog
Gost
Sociolog

SPC ima problem što nemaju ni jedan pravni argument da su crkve njihove pa šire dezinformacije javnosti

Rozaj
Gost
Rozaj

Boli briga Sultana sta si ti uputio, samo nemoj mnogo da ga naljutis.!!

Fox
Gost
Fox

Vi ste za srednji vijek, nevjerovatno sta čine oni Spc popovi

Antikvarnica
Gost
Antikvarnica

Pope drži se crkve i crkvene politike tako je najbolje.

Gospodja_Franca
Gost
Gospodja_Franca

Polupismeni čovjek u crnoj odori

Itana
Gost
Itana

Sta rade mafijaši u mantijama

Analitičar
Gost
Analitičar

Ovi popovi vode rat protiv Crne Gore to je očigledno!

Primorka
Gost
Primorka

Ja ne znam šta se ovi popovi mijesaju dje im mjesto nije

Piksi
Gost
Piksi

Tvoji pope nisu garant!

Sv€tinje
Gost
Sv€tinje

A nas niko ništa ne pita.

Arena
Gost
Arena

Opa SPC, Irinej, Amfilohije, Joanikije….
cijene albanski narod na Kosovu….opa, kakva promjena stava.
Nećemo ni mi prihvatiti raspravu oko toga, budite sigurni.Malo to prijeteći kao da reče ova moralna i intelektualna gromada.Što, vi, da sud- eto, vi….ako, vi bude davao narod, bar onaj većinski dio vratiće vi se popovi u Beograd bez mantije…..kupljene su od naših para.

Sorela
Gost
Sorela

Ima vecih bolesti i od korone.

Rejna
Gost
Rejna

Narod Crne Gore vjeruje samo jednom covjeku, a ti posto ovdje nisi bio 20 godina, sumnjam da ista vise mozes pametno i reci.

Grizli
Gost
Grizli

Tuzno je sto ovo ide u sekciju politika.

Zorka
Gost
Zorka

U SPC se odigrava igra prijestola, a jos ima naroda koji im ruke ljubi. Zalosno.

Omegle
Gost
Omegle

Ne znam zasto se vi mijesate u ovo pitanje oko pregovora ili bilo cega?

Korset
Gost
Korset

Irinej zeli da nastavi velikosrpski ideologiju i kao takav da zadrzi imovinu pod sapom SPC.

Poaro
Gost
Poaro

Totalninke raskol izmedju Amfilohija i ovog Irineja, ovo je sada i potvrda toga.

Ilijino doba
Gost
Ilijino doba

Moj Irenej, a zašto vam Bog isprazni crkve i manastire. Dva mjeseca ste svi skupa vikali ” ne damo svetinje”. I gle na dva mjeseca Bog Pravde vam isprazni svetinje od vjernika. I čak i za uskrs bijahu crkve prazne. Oduze Bog “svetinje” od vjernika KAO ZNAMEN I UPOZORENJE da se ide krivim putem. O tome razmišljaj Irenej. Šta vam… Više »

Djuro
Gost
Djuro

Sva sreca sto se nista ne pitate. Bolje bi bilo da vase dvoriste pogledate

Pulena
Gost
Pulena

Srpski hramovi? Kako da ne vasa crkva nije postojala dok ste bili pod Turcima, dok je za razliku od vas u vrijeme Turaka je postojala i bila priznata Crnogorska pravoslavna crkva i pazite najzanimljivniji podataka priznata je bila od Carigrada!

Kutak
Gost
Kutak

Dovoljno je da uzmete knjigu od Zivka Andrijasevica kratka istorija Crne Gore i sve ce vam se reci, pametnome dosta.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Urokljivi,nijeste vi ovih 30godina prihvatali nikakvu raspravu,nego pušku,pa viđi dokle ste dogurali?

Podgoričanin NL
Gost
Podgoričanin NL

Tito je kažu naređivao popovima bundžijama protiv sistema da vežu magarad u crkvu. Tito je kažu bio diktator. Tito je kažu svaki oblik nacionalizma strogo kažnjavao a kolovođe slao na goli otok. Tito je kažu bio diktator. Tito je organizovao besplatne radne akcije i izgradio mnogo toga. Tito je kažu bio diktator. Tito je omogućio svakom poštenom radniku da po… Više »

Marko76
Gost
Marko76

Dokazite na sud da je vase ako vec kazete da ste u pravu

PIIRINEJ
Gost
PIIRINEJ

Bljak… Koga li slijede ovi nasi “vernici”

Nena
Gost
Nena

Tacno, ni Crnogorci ne treba da pristanu na razgovor sa SPC, jer crkve nisu gradili svojom parama gradjani Vranja, Beograda, Novog Sada ili drugih srbijanskih gradova, nego nasi djedovi, odvajajuci od usta i ono malo sto su imali. Mozda se neko od njih i osjecao kao Srbin, ali se sigurno neko osjecao i kao Crnogorac. Dokasite da ste zidali svojom… Više »

stop fašistima
Gost
stop fašistima

Ko tebe šta pita…..Stavi kokardu unjesto krsta biće ti lakše.

Mongro
Gost
Mongro

Neće moći pope, sve da će ti rogovi nići!!!

Brano
Gost
Brano

Ocekujem da Patrijarh i Vucic progovore i onoj “Oluji” kojom je 1945 protjerano 700.000 djece i zena njemacke nacionalnosti iz dijela Srbije, Vojvodine. To je bilo najvece etnicko ciscenje na ovim prostorima!

Nikola
Gost
Nikola

Saglasan da nema rasprave. Nema srpskih hramova u Crnoj Gori. Svi su crnogorski.

Akvila
Gost
Akvila

Kad dokazete, imovinu onda se javite!

Bond007
Gost
Bond007

E pa onda patite, jer ocigledno dokaze za imovinu nemate!

Pcelica
Gost
Pcelica

Nemoj samo ti da pricas u ime naroda!

Broj 1
Gost
Broj 1

Iz vlasti ne prihvataju raspravu čiji su crnogorski manastiri

Mogli
Gost
Mogli

Srpski su taman kolko i šopska salata bez sira ,da ne kazem srpska salata

Sultan
Gost
Sultan

Fala alahu pa kod nas muslimana ovakvih fasista nema

kukuruz
Gost
kukuruz

Kako ces ti da uzmes crkvu koju je moj djed zidao i da je pripojis srbiji ?

vinjak
Gost
vinjak

Kako su srbi ugrozeni eo vam prva maja cabarkapa koja odbija stipendiju od 50 000e od vlade

Ridjani
Gost
Ridjani

Sram vas bilo,vi nama uzimate svetinje!!!

Zara
Gost
Zara

Auta ĐIPOVI MACARATI BMW i TAKO DALJE što imaš nisu naša ali CRKVE 💒⛪ sve u CRNOJ GORI SU NAŠE CRNOGORSKE I NIČIJE DRUGO 🇲🇪

Zabran
Gost
Zabran

Necemo dozvoliti da se Srbija i SPC zajedno s Irinejem mjesa u pitanja koja se ticu CG!

akvadukt
Gost
akvadukt

Gotovo je sa posrbljavanjem crne gore i falsifikovanjem istorije

Mijaujork
Gost
Mijaujork

Srbija je tamo ,Crna Gora je odje ,nije to isto i ne moze bit nikad vise

Egzodus
Gost
Egzodus

E cujes ovoga,ma sigurno ce tebe neko nesto da pita

kontraš
Gost
kontraš

Pa naravno,sa istorijom se ne mozete raspravljati

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Oli i muzicku uz njih ? Mozda da ti otpjevamo onamo namo ili tako nesto

Kalina
Gost
Kalina

Vi ste okupirali nam zemlju i oduzeli ono sto CG pripada!

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Eto oce irinej da brani crnogorske svetinje od crnogoraca

Kaktus
Gost
Kaktus

Pa naravno kad nemate argumenata…

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Sto ovakvim zarom ne brani kosovo i svetinje po kosovu ?

Lazar
Gost
Lazar

A neka okupatori,neka, ne mozete nam uzet sto je nase,dzabe vam sav trud

Komita
Gost
Komita

E vasi nijesu sigurno

Liberal
Gost
Liberal

Pa naravno kad bi da okupirate crnu goru kao 1918te

Пеко
Gost
Пеко

Неће они ако не буду могли.

NeDamoSmetinje
Gost
NeDamoSmetinje

Kad se završe ovi izbori promjeniće i država ploču pa će biti druga muzika. Neće ni biti pregovora nego po zakonu i prijatno. Kakvi pregovori sa vama

Plumci
Gost
Plumci

A i da prihvatate i iznosite mislienje, to mozete okacit macku o rep! Toliko nam je bitno. 😂Svoje probleme u Srbiji rjesavajte, a za nas ne brinite mnogo mi smo na dobrom putu!

Davor
Gost
Davor

Nemas se sto raspravljat, Crnogorski su!

Podajnici
Gost
Podajnici

Dobro je da znamo što misli SPC. A naša Vlada pregovara sa Amfilohijem i Joanikijem koji se pitaju u SPC kao pjan sa gaćama. Jednu jedinu sitnicu, da se registruju u CG nijesu uspjeli da odobre jer ne da Irinej i SPC. E za kim idu pravoslavci u CG mrčili se.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Znači, crkva u mom selu, pravljena u doba knjaza Nikole, radom i sredstvima lokalnog stanovništva, sad pripada patrijarhu Miroslavu od Srbije i Srbijancima. To je sad svetinja njihova i njihovih slugu iz Crne Gore- naša jok. Jako interesantna teza. Ne treba puno raširiti ruke da se ta vrsta pameti izmjeri.

PG car
Gost
PG car

Djede kad cete ti i Risto u penziju da se malo pocine od potpaljivanja vjernika

anonimus
Gost
anonimus

Nadam se da tebe niko nece ni pitati, nego se o tome država pita

Odzak
Gost
Odzak

Zasto onda ne dokazete porijeklo imovine?

podg.
Gost
podg.

Irinej, nebitan lik koji propagira laznu istoriju. To sto ke on i srbadija sagradila neka nose, ali posto je hramove u CG nas narod gradio, svaki ce ostati crnogorskom narodu!

Duško
Gost
Duško

I mi ne prihvatamo da je to srpsko!

Mostanica
Gost
Mostanica

Zasto zavirujete u tuđe dvorište?! Rješavajt vaše probleme u Srbiji. Od nas ćete dobiti odgovor 30. Na sve.

Ljuta
Gost
Ljuta

Polako, ne ide vam takva priča, ali sve će vam biti jasno kroz 20ak dana, polako!

Baraka
Gost
Baraka

Brate Srbine, a otkad su Srbi u Crnoj Gori pa je ona srpska. Fukaro

mrkela
Gost
mrkela

Ne daju Crnogorske svetinje Crnogorcima i tačka !

Cerak
Gost
Cerak

Vas komentar i izjava nijesu bitni.. Tako da nema potrebe da nas uzimate u usta! Vi ste se nasli da pozivate na suzbijanje mira,a vi glavni i odgovorni za unosenje nemira i mrznje medju narodom

drug
Gost
drug

Nijeste vi mnogo toga u svojoj istoriji prihvatali, pa ste na kraju savijali kičmu. Proslava u Kninu je dobar primjer.

Djetelina
Gost
Djetelina

Prihvaticete vi cim prodje 30. avgust i kad vidite kakav debakl ce opozicija dozivjeti

ZA CAST 92
Gost
ZA CAST 92

Ovaj je lud,ili bi prije REKAO bezobrazan.

Perikle
Gost
Perikle

Vi gledajte svoja posla!!! Nas ostavite na miru!

Zdravkovic
Gost
Zdravkovic

Vi se bavite pitanjima u Srbiji,a pustite nas da zivimo na miru!!!

Ljubo
Gost
Ljubo

Prihvaticete vi razgovore,cim vidite da opozicija gubi izbore.. Samo polako😉😉

Mima
Gost
Mima

Vaši nisu, to je sigurno! I nisu srpski.

Hemuli
Gost
Hemuli

Polakote samo,molicete vi da se razgovara. Jer znate da preko suda ne mozete ici,jer cete izgubiti!

Novljanka
Gost
Novljanka

Ne mjesaj te se vi. Pustite nama nasu drzavu 🇲🇪

Radojica
Gost
Radojica

Ni mi ne prihvatamo da se vi dicite sa necim sto nije vase!!! Sto je nase to ima i da vratite!!!

Mongro
Gost
Mongro

Pjesma Kaluđeri je napisana 1877. i zbog nje je Đura Jakšić ekskomuniciran iz Srpske pravoslavne crkve.

Gled’o sam vam metanije,
Kad varate Boga živa;
Gled’o sam vas, gde se pije,
Gde se jede i uživa.

Sluš’o sam vas, kad kunete
Svoje stado, svoje verne,
I kad tajni prizovete,
Licemerni, licemerne!

Gled’o sam vas — ne da nisam,
Kad razbludom usplamtite;
Gled’o sam vas, ne da nisam, Licemerni, upamtite!

Drazen26
Gost
Drazen26

Vi pozivate da se mrznja suzbije i ne siri.. A vi glavni i odgovorni za sirenje mrznje izmedju srba i crnogoraca!!! Sram vas bilo!

Lukovo
Gost
Lukovo

Tacno nzm kako da zaspem posle ove vase izjave.. Nebitni ste skroz

Sipacno
Gost
Sipacno

Sve hramove sto ste prisvojili,vraticete!!! Sve sto ste pokrali vraticete!!!

Mongro
Gost
Mongro

Hahahaha!!! Potpaljuj, potpaljuj, kao sto je Risto potpirivao ‘90-ih. Biraš riječi kad spominješ Hrvate 😂 Naučili su vas lekciji! Sve ovo sto pričaš i sto si pričao, zajedno sa ristom, samo nas homogenizuje i čini još jačim i odlučnijim, da vas jednom za svagda maknemo iz CG! Vi- spc, ste kuga, kancer, najopasniji virus na balkanu! Ni 10% od zadnjeg… Više »

Piazza
Gost
Piazza

Pustite vi Crnu Goru i svi ce biti srecni i zadovoljni… Bavite se vi Srbijom..

ELEZ
Gost
ELEZ

U Hrvatskoj podrzava Oluju, a u CG ne da crnogorske crkve, gazi ustav i zakone drzave i namece nam “ustav” SPC kao vrhovni akt. Necuveno. To govori da oni razumiju samo jezik sile.

Kosić
Gost
Kosić

Nema Crne Gore, bez Crnogorske crkve.

Macaka
Gost
Macaka

Vi ste totalni nebitni,tako da nas svaki vas komentar ne dotice..

Akademik
Gost
Akademik

Želite da podgrijete ovu temu pred izbore. Ali gradjanima Crne Gore se ne moze manipulisati.

Jasmina
Gost
Jasmina

Pusti ti Crnu Goru. Ne mijesaj se!

Mila B
Gost
Mila B

A ko što tebe pita jadove popovski i ko će te što pitati

Trojice
Gost
Trojice

Irinej aka bižuterija iz seoske crkve

Marica
Gost
Marica

Crnogorske svetinje pripadaju Crnogorcima a ne Srbima matora budalo!

Mirac
Gost
Mirac

Tvoje riječi nas dotiču koliko i tibetanskog osrednjeg monaha. Kad DPS dobije izbore molićete za pregovore, ali ne Boga nego Mila i Duška.

varvar stari
Gost
varvar stari

Ne razumijes ti jednu stvar-TO NISU SRPSKI HRAMOVI!!!To su pravoslavni hramovi kojima upravlja SPC.mitropolit je rekao da to sto crkva u naxivu ima prefiks SRPSKA ne znaci da je to crkva samo Srba,vec svih pravoslavaca ma koje vjere bili.Ali zbog takvih izjava kao sto je Irinejeva,na xalost, nacionalni Crnogorci je i ne dozivljavaju vise kao svoju i pravoslavci su duboko… Više »

Mongro
Gost
Mongro

To su crnogorski hramovi- Crnogorske crkve!!!

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Varvaru, nebitno je za nas, Crnogorce,sto Amfilohije ” nudi” Crnogorcima ” da mogu i oni u Srpsku crkvu”. To je JOS JEDAN NJEGOV IDIOTIZAM. Ne nasijedajte na takve bezobrazluke, crkve su Crnogoraca, idnosno, CPC, a mi cemo dozvoliti da se i ostali oravoslavci pomole u njima. I to je to.

Vuk
Gost
Vuk

Necemo se raspravljat, isti su ciji su bili prije 1918.

Nidzo
Gost
Nidzo

Koliko se svega krije iza ovih popova, na sve su spremni rad svojeg interesa, dojadili ste vise i narodu i svakome, bavite se malo vjerom red je…

Stoliv
Gost
Stoliv

Pope, tvoje rijeci u CG vrijede koliko i valuta dinar…

Krem_bananica
Gost
Krem_bananica

Kao vjernik-zbunjena sam. Ne mogu da vjerujem da ovaj covjek toliko ucestuje u politici. Zalosno

Bruka
Gost
Bruka

Ne znam ko tebe ista pita, hramovi ce bit i ostace CRNOGORSKI, to trebas da shvatis sad ili mozes i posle izbora, jer tad te nece niko pitat nista !!

Aga
Gost
Aga

Niko tebe ne pita da li nešto prihvataš, to su CRNOGORSKI hramovi, bili nekada, biće opet. Zakon vraća na način koji je pošten prema svima ono što smo izgubili davno zbog takvih kao ti!

Cudo
Gost
Cudo

Kakvo je ovo zastiđe za vjeru !!

Oreo
Gost
Oreo

Dokle ce ovaj covjek da se bavi politikom?

Susnjar
Gost
Susnjar

Ovaj gospodin konstantno zadire u naše teme, našu državu, naše hramove. Umjesto da se bavi religijom on je političar, zastiđe za vjeru je to!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Viđećemo urokljivi,tako ste zborili i protiv nezavisnosti crne gore.Vi ste naučili da samo otimate,i prisvajate sve po balkanu,naciju vjeru teritoriju,beogradski pašaluk je za vas,a i to nebi smirom vodili?

Karamelica
Gost
Karamelica

Mozda ne prihvata, ali zato ni ne registruje 😂

Ribolovac
Gost
Ribolovac

To nisu srpski nego crnogorski hramovi. Sram te bilo što lažeš!!

Realnost
Gost
Realnost

Nemoj se mijesat u nesto sto nije tvoje, jednostavno ostavi ovaj narod da zivi i vjeruje u Boga bez vaseg interesa i politizovane vjere !!

Bruka
Gost
Bruka

Bruka i sramota koliko ste ispolitizovali vjeru

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Posto kazes i priznajes da su tvoji i mislis da u onog porsea sipas gorivo od para iz ovig hramova onda lijepo te iste hramove prijavi i placaj porez jer ti te hramove niko ne trazi niti uzima samo ih prijavi

Tresnjica
Gost
Tresnjica

Instrukcije iz Srbije za interese Srbije. Uzas

Mileva90
Gost
Mileva90

Niko nam ih ne uzima, samo registrujte! Da mozemo kao ljudi u crkvu da odemo a da nas ne deklarisu na ulazu.

Sasa
Gost
Sasa

Jel realno da se ovoliko ljudi bave politikom a najmanje vjerom, uzmi malo vise Bibliju u ruke…

Velimje
Gost
Velimje

Koliko se kriminala i raznih malverzacija krije iza mantija sad vam je jasno kad vidite ovog Vucicevog portparola!

Nikola
Gost
Nikola

Ja ne znam ko ce tebe ista da pita, batali se CG gledaj svoja posla

Bogetici
Gost
Bogetici

Sramno je i tuzno da se jedan crkveni velikodostojnik bavi ovim stvarima. Kao vjernik sam jako razocaran.

MNE ❤🇲🇪💚
Gost
MNE ❤🇲🇪💚

Pitanje treba da glasi – ČIJI SU CRNOGORSKI HRAMOVI? Tako postavljeno pitanje (samo po sebi apsurdno) normalnom čovjeku je i odgovor jer njegov logički besmisao pokazuje sumanutost tvrdnje da nešto crnogorsko nije crnogorsko već srpsko. Dio je hrišćanske etike da se ne smije poželjeti tudje, a SPC je prije 100 godina pogazila bitnu Božiju zapovjest, pa je poželjela i prisvojila… Više »

Andertalac
Gost
Andertalac

Neko ce tebe pitati 😅😅😅

Povija
Gost
Povija

Ovaj Irinej je davno prestao da brine o crkvi. Prioriteti su politika i novac.

Bendovac
Gost
Bendovac

Normalno sa ne prihvatate kad svi znate da je to crnogorsko! Odete u Srbiju kod Vučića i tamo se podijelite.

Bogulja
Gost
Bogulja

Hramovi su tu i prije tebe i tvog šefa Vučića
Tako da ima ko odlučivat i bez tebe jer se zna kome pripadaju

Javorak
Gost
Javorak

Koliko samo para iz nasih hramova ode u Srbiju. To boli i Vucica i tebe.

Naroz
Gost
Naroz

Dako ti sad Djedo udari kontru. 🙂

Cemenca
Gost
Cemenca

Postojali su ovi hramovi i prije tebe, znamo cijim radom i zaslugom, pa nije tvoje da sudis. Nikad vise 1918!🇲🇪

Marija28
Gost
Marija28

Ne prihvatate vi da necete iznositi pare iz nasih hramova u Srbiju.. Malo vam je bilo do sad?!
A da su crkve odje crnogorske i da moraju biti registrovane u ovoj drzavi su neosporne cinjenice!

Miladin
Gost
Miladin

Dosta novca je Vucic ulozio u ovog Irineja i u srpsku crkvu, da bi smirili kroz narod na patetiku ideju o Velikoj Srbij. Jer narod ne zna razliku izmedju nacionalnosti i vjere

Biljka
Gost
Biljka

Sram te bilo! Bruka si za svo svestenstvo i pravoslavnu vjeru! Pogazio si sve vrijednosti ovim mijesanjem u politiku zarad novca!

Mandzukic
Gost
Mandzukic

IRINEJ KAO POTPAROL VUČIĆA ŽELI DA SKRNAVI SVE STO JE CRNOGORSKO I DA OD OVE DRZAVE NAPARVI RUGLO I PRETVORI SVE U VELIKU SRBIJU

Pop u dzip
Gost
Pop u dzip

Vrstan politicar, za sve se zalaze. Samo je malo glup

Macole
Gost
Macole

Umislio si da mozes da upravljas ovom zemljom kamena i mora! Preispitaj se zlotvore, vraticemo sve kako ke bilo dan prije 1918.godine! Dajemo ti CASNU crnogorsku rijec!

Saki
Gost
Saki

Vratite oteto!

Zoranko
Gost
Zoranko

Nemas ti sta o tome ni da raspravljas, jer nista tvoje nije.

eto
Gost
eto

Bravo,neće biti rasprave.Samo će se staviti pod državnu kontrolu ono što je vazda bilo crnogorsko a oteto prije 100 godina.Ne kaže se zaludu oteto-prokleto.Kad ti se najviše oslača uzme ti ga pravi vlasnik.

CG_ORO
Gost
CG_ORO

Ono sto smo vidjeli od starta a kasnije se i potvrdilo da je pozadina svega otvoreno politcko angazovanje SPC u CG .

Kafidžonka
Gost
Kafidžonka

Oteli ste nam sve, ugasili drzavu 1918.i crkvu, protjerali kralja i mislite da nije dosao trenutak da sve to vrazimo tamo dje je bilo!
Drzavu jesmo, a crkve cemo uskoro!

Boljka
Gost
Boljka

Hramovi u Cg nijesu niciji do crnogorski, nasi su ih djedovi i pradjedovi gradili. A prepisivanje na Srpsku crkvu je sramno!

Petar_Pan
Gost
Petar_Pan

Nemoj se miješati u nešto đe ti nije mjesto.Gledaj svoja posla!

Košarkaš
Gost
Košarkaš

Predsjednik i premijer CG su direktno SPC ponudili da odloze primjenu zakona , kako bi se izbjegla bilo kakva mogucnost i pomisao da DPS zeli politizovati ovo pitanje ,ali ni to im nije odgovaralo .

Lida
Gost
Lida

Sta ovog sektasa interesuje Crna gora,bolje neka se bavi svojim biznisom i svojim milionima.Ostavite vise Crnu goru na miru.Nemoj da vam opet kresu krila.

Pufnica
Gost
Pufnica

Ocigledno mozete da manipulisete narodom u u Srbiji, ali ovdje mi mislimo svojom glavom i nismo dali ni Turcima ni bilo kome da nam se priblizi. Borili smo se za ovo parge zemlje i sve svetinje i siguran budi Urineju da neces biti u situaciji da nesto odredjujes.

Govornica
Gost
Govornica

A cija je velelepna zgrada kod stadiona u PG? Ko ima vozni park od par miliona eura? Ko upisuje crkvenu imovinu na svoje ime? Isti ti koji dovodis pojedine gradjane u CG u zabludu pricajuci o nekakvom otimanju svetinja. Ako ko otima svetinje, to ste vi, jer ono sto pripada svima upisujete u svoje imovinske kartone.

njuka
Gost
njuka

Nece moze sivonja 😛

Pečičanin
Gost
Pečičanin

Ko si ti da određuješ kako će se rješavati neriješena pitanja u Crnoj Gori. Tebi i tvojim plaćenicima sve će biti jasno 30 avgusta. Crna Gora je država priznata u svijetu, a tvoje mišljenje vrijedi koliko i potrošeni prezervativ.

Nikola
Gost
Nikola

Izjave o negiranju državnosti Crne Gore započeli su čelnici SPC, kao i savetnik predsednika Srbije, Nikola Selaković, da bi istim tonom nastavio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, kao i sam Aleksandar Vučić. NIKADA NEĆETE OD CRNE GORE OPET NAPRAVITI Izjave o negiranju državnosti Crne Gore započeli su čelnici SPC, kao i savetnik predsednika Srbije, Nikola Selaković, da bi istim tonom… Više »

Marpl
Gost
Marpl

Je li Vucic ovo naredio da ovo kazete nakom sto ste poljubili stope vasem preCedniku!?

Pauk
Gost
Pauk

Ko uopste pita Irineja, cije je sjediste u Srbiji, koji nema nikakve veze sa crnogorskim narodom? Treba li opet Beograd da se pita?

Mima
Gost
Mima

Živ bio Svetosti. Naravno da nećemo dati svetinje nevjernicima, nema o tome pogađanja. Htjeli bi da ih strateški valorizuju u hotele sa 5*

Umbrella
Gost
Umbrella

Sto se ne registrujete gospodo ako je to vase? Sto lazete i manipulisete narodom! Vraticete sve sto ste oteli! Kune vam se Crna Gora.

Peraštanka
Gost
Peraštanka

SPC nije registrovana samo u CG a imali ste priliku da navodno vratite svetinje, ali je bitnije slušati Dodika i Vučića te radite na istrebljivanju Crnogoraca i svega crnogorskog

Fejsal87
Gost
Fejsal87

Ocekivano je da ne prihvatate raspravu, jer da ste ikad raspravu prihvatili, ne bismo imali ratove u Jugoslaviji, ne bismo imalo vas sovinizam, vase teritorijalne pretenzije i na kraju probleme koji nam vi pravite zbog vasih ideja i ideologija! Znas i sam da ne bi imao ni jedan jedini argument vezan za hramove, jer je sve 1922. godine poslo u… Više »

Taske
Gost
Taske

Crna Gora ce vratiti ono sto ste joj oteli u to vam se kunemo izrodi! Nece vise vasa prljava i gubava izdajnicka i lopovska šapa odredjivati kako cemo da zivimo!

Kotoranka
Gost
Kotoranka

Avtokefalna pravoslavna Mitropolija u Knjaževini Crnoj Gori, kao član jedne svete i apostolske crkve, kojoj je pastirenačelnik i glava Gospod i Bog naš Isus Hristos, čuva i održava jedinstvo u dogmatima i kanoničkim ustanovama sa svima drugima pravoslavnima avtokefalnim crkvama, i ovo će jedinstvo ona čuvati i održavati dovijeka”

Zena_od_sultana
Gost
Zena_od_sultana

Stidite se i sramite. Sveta lica se ovako ponašaju, pu

Rašo
Gost
Rašo

Svi Srbski hramovi neka Srbima, ono što ste okupirali ima da vratite. Hramovi u Crnoj Gori su Crnogorski ne Srbski. A to što ne prihvatate raspravu , to nas i ne brine. N ijest vi prihvaćali raspravu o Kosovu pa ste ostali bez njega. Medjutim bilo bi vam pametnije da vidite što će te sa Hramovima na Kosuvu, jer će… Više »

Panda
Gost
Panda

U ovakvim saopstenjima ti je lakse da se potpises kao potparol Vucica ili kao produzena ruka Srbije u Crnoj Gori! Vraticete sve ono sto pripada drzavi,u to budite sigurni!

Strelac
Gost
Strelac

Prifalilo im para da kupe novo auto, nešto elitnije. Džip je mizeran za njih.

Uskok
Gost
Uskok

Pogani izrode! Nazalost, ti si dosao na celo SPC nakon onako divnog covjeka! Ti si blam za svestenstvo!

Danilo
Gost
Danilo

Статус Црногорске православне Цркве регулиран је и Уставом Књажевине Црне Горе донесеним на Никољдан 1905. године.У државном Уставу Књажевине Црне Горе 1905.године било је нормирано у чланку 40. сљедеће (цитат. изворно, на црногорском):”Државна вјера је у Црној Гори источно православна. Црногорска је Црква аутокефална. Она не зависи ни од које стране Цркве, али одржава јединство у догмама с источно православном… Više »

Vrazje_jezero
Gost
Vrazje_jezero

Tesko je vratiti ono sto je godinama ukradeno. I da svaki dan pocnete da litijate, Crna Gora nece dozvoliti da uvedete srpski režim u drzavi koju smo posle mukotrpne istorije ponovo vratili.
Vučićevi paltroni, podjite u Srbiju pa uvodite tamo vjersko sprske režime.

Janko Tipsarevi
Gost
Janko Tipsarevi

Moga si pozvat da se izbjeglice vrate na svoja ognjista. Kako bi zaplakali svi redom

Maldita
Gost
Maldita

U Ustavu Knjazevine Crne Gore iz 1905.stoji da je crnogorska crkva autokefalna i priznata, a vi hocete da pomamite narod da ratuje izmedju sebe!

Sejo
Gost
Sejo

Reče neko pametan nekad “sve se vraća sve se plaća” just wait.

Cezar
Gost
Cezar

U službenom dokumentu – Katalog autokefalnih pravoslavnih crkava Sintagma koji je, po odobrenju Carigradske patrijaršije, tiskan u Ateni 1855. godine pod rednim brojem 9. navodi se CRNOGORSKA pravoslavna Crkva kao autokefalna.

Dental
Gost
Dental

Registrovani u Srbiji,ali u CG nece? Zasto li boze dragi? Ostajete bez glavnih izvora prihoda ako se ragistrujete..ne mozete da kradete i iznosite novas iz Crne Gore,ne mozete da obmanjujute vjernike,ne mozete da sprovodite vasu hajduciju po CG! U svakom slucaju necete jos dugo!

Pivcee
Gost
Pivcee

Dokle više ide vaša mržnja.

Mehmed
Gost
Mehmed

Treba da vas je sramota!

Blog
Gost
Blog

Cilj vam je samo da otimate i pljackate narod.

Julija
Gost
Julija

Kakve su to litije koje se organizuju po 2 puta nedjeljno sa sve trobojkama i dje se pjeva Kosovo je srce Srbije??

Enes
Gost
Enes

Ni mi ne prihvatamo da nam otimate državu, crkvu, pa se opet to desilo. Ovo za državu smo ispravili, ispravićemo i ovo za crkvu.

Asistent
Gost
Asistent

Irinej se opet aktivirao sa izjava, oce da „brani on svetinje“ u koje nije usao poslednjih 20 godina, ali oce zato sto ce mu biti manje novca u dzepu, zato mu Djukanovic i Zakon smetaju.

Anonimous
Gost
Anonimous

Crna gora ni ne pita za srpske hramove. Eto vam ga, na, podgorički hram građen i oslikan po post svetostavskoj školi posrbljavanja… A naše crkve, hvala na pitanju, vraćamo.

Zver
Gost
Zver

Je li ti ovo Vučić naredio da pričaš ?

Šrćeko
Gost
Šrćeko

Irinej je glvani potparol Vucica ,sta on misli ovaj kaze !

Biljarda
Gost
Biljarda

Zasto se SPC uredno registrovala u Srbiji i Hvatskoj i uredno placa porez a nece u CG?? Zasto?? Sto ne kazete javno da ne zelite nego da zelite da od drzave otimate, i pljackate ovaj narod i dalje.

Карађорђе
Gost
Карађорђе

Кад вратите Црногорцима оно што сте отели од њих онда можете разговарат.

Lepotica
Gost
Lepotica

Kada ćete konačno ostaviti crnu goru na miru?

Rejna
Gost
Rejna

Potapaju vam hramove po Kosovu vi se ne cujete zivi! dosli ste da brnaite ono sto su Crnogorci gradili! Nemate pravo!

Barba
Gost
Barba

A moj đede, nećemo prihvatiti ni mi raspravu poslije izbora

Misko
Gost
Misko

E nece vise ova SPC u CG slati dzakovima pare sa Ostroga da bi se Irinej vozio u bind autu!

Миле_Додик
Gost
Миле_Додик

Па чије нешто у ЦГ може бит него црногорско?

Bejza
Gost
Bejza

Otkud srpsko u Crnoj Gori. Zaboravite to, ovdje je sve crnogorsko, zalud vam ti pokušaji

Mrgud
Gost
Mrgud

Moliš Hrvatsko rukovodstvo! Tako treba!

Zvoncica
Gost
Zvoncica

Najveca muka SPC je Zakon o slobodi vjeroispovijesti jer SPC u CG nema dokaza da moze da registruje vjerske objekte za koje kaze da su u njenom vlasnistvu, a onda njima do defoltu ide manje novca u riznici SPC.

Светосавље
Gost
Светосавље

Сви храмови у Црној Гори су црногорски, а остало је само политика.

Hemuli
Gost
Hemuli

Kako ti mozes sad da se brines za vjerske objekte u CG, a poslednji put si bio u CG 1999. godine! Nego reci javnosti koji su ti interesi stvarni.

Vasko8
Gost
Vasko8

Vi ne prihvatate raspravu a znali ste 1918 da nam državu uzmete? I 1921 crkvu? A sve ćete vratit što ste oteli. Polako samo.

Pavle
Gost
Pavle

crkveni radnik moze da koristi stvari od velike novcane vrijednosti? Kako to da vi Irineju niste skromni? Kako to da vi ne znate da ste oteli svetinje 1918.? Znate vi sve vrlo dobro, no vas nije stid. Jer obraza nemate. Nije vas sramota jer ste opcinjeni parama. Ali kada odete na onaj svijet, idete u pakao. Bog vas je gledao… Više »

Commentator
Gost
Commentator

Ni mi ne prihvatamo da neki sa strane, posebno ne neki kleriklani i nacionalisticki krugovi, odlucuju o crnogorskim hramovima na crnogorskij zemlji

Korset
Gost
Korset

Ne prihvatamo mi da nam se po ko zna koji put mijesate u uredjenje SAMOSTALJE drzave! Okanite se ZA VIJEK VJEKOVA!

Njegomir
Gost
Njegomir

SPC je klasicna nacionalisticko politicka organizacija koja je nastavilu politiku Milosevica 90-ih godina.

Jakov
Gost
Jakov

Crnogorski bili, crnogorski će bit opet.

Serdar
Gost
Serdar

Malo sutra-ako me razumeš fašisto!

Maslina
Gost
Maslina

Kad si bio poslednji put u CG, a?? Ne smijes doci ni ti ni Vucic od Amfilohija a nasao si da mi odje bistris neku tvoju nacionalisticku politiku!

Gaso
Gost
Gaso

Ne prihvatate zato što nemate argumente.

vlado
Gost
vlado

Pravoslavni – DA, Srpski – NIKAD

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Koliko se ja sjećam, junačni Srbi su iz Hrvatske pobjegli prije nego što je hrvatska vojska uopšte ušla u njihove gradove. Sjetite se pustog Knina u koji slavljenički ulaze hrvatske trupe. Dakle, niko Srbe nije proćerao- pobjegli su sami. Vjerovatno zato što su njihovi soldati 4 godine sijali zlo po Hrvatskoj, pa su znali da se nemaju čemu dobrom nadati.… Više »

Agata
Gost
Agata

Hramovi u Crnoj Gori su samo i iskljucivo crnogorskog naroda! Nije se moj pradjed mucio i krv prolivao da bi Urinej raspolagao nasom imovinom!

Petar
Gost
Petar

Naravno! Ali to ce se rijesiti bez Tebe i Tvojih! Imas vecih muka koje treba rijesiti od pitanja Crnogorske crkve! Crkve dje je krsten Vas omiljeni kralj Aleksandar…
Zato Kosovo na sto! To je Vasa muka a svetinje u CG samo magla!

Miladin
Gost
Miladin

Литије сам подржавао. СПЦ такође. Амфилохија такође. Докле нијесу почели да се мјешају у политику. Сада ме срамота својих поступака. Искрено.

Piroska
Gost
Piroska

Necete da raspravljate ciji je crnogorski pjesnik I vladika Njegos, ciji je crnogorski cetinjski manastir, cije je Cetinje, ciji su crnogorski sveci Petar I Cetinjski i sveti Vasilije Ostroski, cije su bitke na Vucjem dolu, na Mojkovcu, na Skadru, je li to vodila crnogorska vojska ili neki pirotjanci ili cicevci, ….. Nema vas vise sa pricama ciji su makedonski manastiri… Više »

Ribarevine
Gost
Ribarevine

Nikad vise 1918!🇲🇪🇲🇪

Commentator
Gost
Commentator

Ni mi

Taraksakum
Gost
Taraksakum

E cujes ti ovog srpski hramovi u Crnoj Gori-imate li ijedan dokaz da su srpski?Nemate naŕavno kao nizasta.Mlatite praznu slamu,umjesto vjeru vi propagirate mrznju i srpski nacionalizam.Zali boze.Citaj malo cesce Bibliju Irineju.Crna Gora je drzava cija je crkva kao autokefalna crnogorska postojala sve dok sramna srpska okupacija 1918.nije pokusala da zatre sve crnogorsko i crnogorski identitet.E PA NE DAMO NASE… Više »

More
Gost
More

Irinej bi sve sto mu pod ruku dodje da posrbuje. E pa neće moći sotono! Ovo je Crna Gora, ođe nećeš proći niti ćeš istrijebiti crnogorski narod!! Nikada se neće ponoviti sramna istorija srpskih okupatora.

Lejla
Gost
Lejla

Jutrosnji grafiti u Beranama govore dovoljno o vama i vasim pristalicama. Nacionalizam i samo nacionalizam. Mi povratak u proslost ne zelimo, a to cemo vam i dokazati 30.avgusta 🇲🇪

Losmi
Gost
Losmi

Sta se ovaj oglasava kad nije dolazio u CG nikako !Ali nece ni doci kad je potpuni raskol izmedjunnjega i Amfilohija !

Nidzo
Gost
Nidzo

“Ne damo da se registrujemo” hahahah

Jeste
Gost
Jeste

Tačno, bez rasprave. Naši su. Crna Gora iznad svega!

dejan
Gost
dejan

Niste Htjeli sa Hvatima razgovor pa izgubiste san Karlovac-Virvitica Karlobag , Nste Htjeli za Kosovarima pa zgubste Kosovo , Necete sa Crnom Gorom oko Crkve a zgbicete je……. Sve necete a gubte. Vidim Volite da gubite i na tome pravite Mtve.

Danilo
Gost
Danilo

СПЦ ЈЕ САМО ИНСТРУМЕНТ ЗА ШИРЕЊЕ ВЕЛИКО СРПСКЕ ИДЕОЛОГИЈЕ. ИНСТРУМЕНТ У РУКАМА ЛОШИХ МУЗИЧАРА.

Raso
Gost
Raso

Sve ćete da vratite kako ste i uzeli! Nikad više 1918!

Babaici
Gost
Babaici

Crnogorski, bez ikakve rasprave!🇲🇪

Ema33
Gost
Ema33

Dosta nam je price oko crkava i manastira, dzamija i katedrala, hocemo modernu Crnu Goru i svijetlu buducnost za mlade! 30.avgusta jednom za svagda moramo u proslost da posaljemo ideju posrbljivanja Crne Gore, ideju otimanja svega sto je crnogorsko, ideju omalovazavanja crnogoraca. Zato, Odlucno za Crnu Goru!

Badem
Gost
Badem

Tu je došao jedan raspop od Irineja koji vozi audi Q8 da falsifikuje crnogorsku istoriju i crnogorsku crkvu. Sram te bilo, bog te gleda nesrećo jedna. Ti ćeš u pakao da ides vjeruj mi.

Soko77
Gost
Soko77

Niko se nece ni raspravljati.. ako mozete dokazite papirima da je nesto vase i eto, ali problem je sto ne mozete

Anđelija
Gost
Anđelija

Vjerujte da je Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori samo instrument koji sviraju Vučić i Dodik. A očigledno je da je Irinej prvi portparol Vučića i njegovih veliko srpskih političkih ideja. Risto i njegovi saradnici konstantno falsifikuju istoriju Crne Gore. Ali ne možete da falsifijuju ono što moj otac pamti i ono što moj đed svakog dana priča svojoj đeci… Više »

Antropolog
Gost
Antropolog

Odje se ne pitas. Najradije bi da nas porobite, ali ne moze vam bit.

Peraštanka
Gost
Peraštanka

Pažljivo pročitajte i ti i tvoji biznismeni u mantijama OVO JE CRNOGORSKI NAROD I CRNOGORSKA CRKVA. A VAŠ VAPAJ DA SE VRATITE 102 GODINE UNAZAD VAM NEĆE NA DOBRO IZAĆI.

Ždrebaonik
Gost
Ždrebaonik

Ovo je Crna Gora !

Pljevljak
Gost
Pljevljak

On ko podstanar. Usao u kucu (bolje reci pokusao da otme) i sad tvrdi da je kuca njegova. To im taktika iz Bosne gdje su otimali tudje. Nece moci zlotvore.

Badem
Gost
Badem

Nama je dosla jedna srpska crkva da prica o duhovnosti i o religij a oni se ponasaju nehriscanski i zgrću novac od priloga i nelegalnog građenja! Sramota!

Titograd
Gost
Titograd

Svetosavska fašistička sekta ne miruje i non stop pokušava da izazove sukobe, rat i patnju. Zato se tome narodu tako i vraća. Što se Kosova tiče, da je vječno nezavisno Kosovo!!!

Janko7
Gost
Janko7

Sa tobom niko nije ni htio da raspravlja ti si nebitan u cijeloj prici !

Perica
Gost
Perica

Nisu srpski nego crnogorski posto su u CG ,da su kod tebe bili bi srpski ,ovako tesko da mogu biti srpski.

Peki
Gost
Peki

Nije srpski, nego srpske pravoslavne crkve. Mogao si se dotaći i standarda, ko onomad kad si dijelio Vučiću i Dodiku medalje.

Niksa
Gost
Niksa

Irinej ne smije mi doci u Crnu Goru. A opet se ponavlja 1918/1919 i iste političke ideje. Ovaj put crkva igra glavnu ulogu, može li crkva da se toliko mješa u politiku? Jel to pobožno je li to po Biblij? Da je li je to po hrišćanskim pravilima? Da li je, pitam, NORMALNO za jednog mitropolita da kune narod kojem… Više »

Magistrica
Gost
Magistrica

Pa crnogorski, logicno.

Grahovac
Gost
Grahovac

Ovaj covjek sve slusa Vucica, i sve ovo sto prica to Vucic misli.

Ždrebaonik
Gost
Ždrebaonik

Vozi druze !

Kosić
Gost
Kosić

Sto bi reka’ Purasevic, aj polako !!!

Frutak
Gost
Frutak

Ko je Irinej za nama…Niko !

Nudo
Gost
Nudo

Svuda se mijesa đe mu nije mjesto.

Antropolog
Gost
Antropolog

Vodi ti racuna o Surdulici

Pavle
Gost
Pavle

Нама је дошао један Иринеј да прича о духовности, религији и могућности? Исти Иринеј који вози Ауди ? Знате ли да да у Библији пише једна велика ставка, да ли је скромност врлина добрих и поштених људи?

Akademik
Gost
Akademik

Ne mijesaj se covjece.

Libero
Gost
Libero

Tako je svetosti,al ne znam zasto trosite energiju kad je to tako nesporno,ko moze uopste i da pomisli da u CG ima ista crnogorsko..

Miki
Gost
Miki

Vidjecemo shtrumfe pikvareni, ciji su ubrzo !!!!

marius
Gost
marius

Sa Hrvatima i Albancima moze dogovor, a sa Crnogorcima ne moze. Interesantno. Nasa drzava treba da slozi neku tuzbu, pokupi dokumenta kojima dokazuje da su vjerski objekti sagradjeni za vrijeme dok je Crna Gora postojala ka nezavisna drzava, naravno ako ih ima,sroci tuzbu, i pravac medjunarodni sud, koji se bavi ovim pitanjima. A ako ih nema, e neka se potrudi… Više »

Njegoš
Gost
Njegoš

O Crnogorskim svetinjama nema rasprave, ako ima koji srpski objekat eto vi ga, ali trebate imati dokaz, a ne srpske mitove i laži. Nikad više 1918.!!!

Nikola
Gost
Nikola

Tvoji i vasi sigurno nisu! Oladi starce

Zoran
Gost
Zoran

Ajde Srpski kako da ne
Samo sanjaj vidceces poslec 30tog

Samaricanin
Gost
Samaricanin

Lako cemo za to, ni vjerujuci narod Crnogorski ne prihvata da mu Srbijanski Parijarh svojata crkve, vidimo se posle izbora, izvjestaj iz katastra je gotov, svidjelo se to tebi i tebi slicnima ili ne.

Lovćen 1
Gost
Lovćen 1

Pa sa, Srpskih hramova i nema u CG,

ddd
Gost
ddd

onda je sve ok, vasi svakako nisu nikad bili jer ste ih oteli Crnoj Gori i Crnogorcima. Tako da je sve OK, razgovora nema. Deal done!

Serdar_mne🇲🇪
Gost
Serdar_mne🇲🇪

Hramovi su to se zna čiji su i uvijek bili, narodni i naše svete SPC.

BogdanS
Gost
BogdanS

Serpski Četnički vojvoda irinej,sa serpskim vojvodama iz Crne Gore,ristom Radovićem i vojvodom Mićovićem,pokušavaju da mi otmu dio srca moga i duše,meni i đeci mojoj,i svim Crnogorcima!
Ja tuđe necu,ali svoje ne dam,spreman sam za svaku Crnogorsku-moju svetinju život da dam!

Đogulin
Gost
Đogulin

Naravno kad nisu vaši,glavni ste instrument velikosrpske politike kroz cijelu istoriju. Nisam za DPS ali se nadam da ce vas ugasit !!!

Send this to a friend