Region

Ivanov: Zaev je slagao

Makedonija

Predsjednik Makedonije, Đorđe Ivanov tvrdi  da je premijer Zoran Zaev slagao kad je grčkim medijima saopštio da će podržati dogovor sa Grčkom o novom imenu Makedonije.

“Stav predsjednika Ivanova nije promijenjen i neće ga pokolebati pritisci”, naveo je kabinet predsjednika Ivanova.

Razmjena teških riječi između predsjednika i premijera Makedonije Ivanova i  Zaeva oko sporazuma sa Grčkom, nastavljena je optužbom iz kabineta predsjednika te države, kojom je Zaev optužen da “širi laži”.

“Premijer Zaev sa promjenjivim, kontradiktornim i konfuznim stavovima nastavlja da laže i manipuliše ne samo makedonsku, več i grčku i međunarodnu javnost”, navode u  saopštenju kabineta predsjednika Makedonije.

To je navedeno dan pošto je Zaev rekao da očekuje da Ivanov podrži dogovor sa Grčkom.

“Makedonski predsjednik ne prihvata dogovor na štetu makedonskog nacionalnog identiteta i na štetu interesa Republike Makedonije. Stav predsjednika Ivanova nije promijenjen i neće ga pokolebati nikakvi pritisci, prijetnje i ucjene”, navodi kabinet Đorđa Ivanova.

Sa druge strane Zoran Zaev premijer Makedonije je u intervjuu za grčku televiziju ERT rekao da će referendum imati obavezujući karakter i da će sporazum prihvatiti svi, pa čak i predsjednik Đorđe Ivanov.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend