Region

Izetbegović: Snažna država BiH je jedini garant da se zlo neće ponoviti

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović prisustvovao je danas u Kalinoviku obilježavanju 27. godišnjice zločina nad bošnjačkim civilnim stanovništvom ovoga kraja.
Izetbegović je poručio da je došao danas u Kalinovik da bude sa svojim narodom koji je organizovano bio izložen najgorim vrstama ratnog zločina i etničkog čišćenja.

Kazao je da upravo pored murala ratnom zločincu Ratku Mladiću koji je postavljen u Kalinoviku, treba ponoviti istinu o genocidu počinjenom nad Bošnjacima ovog kraja i važnosti borbe za očuvanje i jačanje države Bosne i Hercegovine.

“Mi ćemo sačuvati ovu državu onako kako se čuva kuća. Kuća su zidovi i krov nad glavom čeljadi, a država štitnik koji brani narod od svega. Tako ćemo i mi ovu državu čuvati i dalje unapređivati tako da naš narod ima kuću koju dijelimo sa svim narodima, Bosancima i Hercegovcima, i koja garantuje mir, stabilnost i garantuje da se više nikada zločini nikome ponoviti neće”, kazao je.

Osvrnuo se i na rad Tužilaštva BiH, kazavši da ono pokazuje znakove bolesti.

“Sjećam se, i želim da danas ovdje spomenem, kako mi je rahmetli Alija Izetbegović kazao: ‘Ovi što sada pokušavaju da sruše Bosnu i Hercegovinu, neće u tome uspjeti. A onda će pokušati da zavladaju njom.’ I taj pokušaj je upravo rad ovoga Tužilaštva, kako danas gledamo. Tuže se nevini, oslobađaju zločinci. Borićemo se za ozdravljenje tužilaštava”, kazao je.

Izetbegović je istaknuo i da nema dovoljno pravde na ovom svijetu, ali da je može biti više, te pozvao sve Bošnjake da svjedoče o ratnim zločinima.

“Vjerski i ljudski dug je svjedočenje, i na taj način može da se pomogne pravdi. Bošnjaci ne bi smjeli izbjegavati da svjedoče, a mnogi izbjegavaju”, kazao je.

Dodao je da je neophodno da svi segmenti države jačaju, kako se više nikada zlo nikome ne bi ponovilo.

“Niti Bošnjacima, niti Srbima, niti Hrvatima, niti bilo kojem čovjeku ili ženi u BiH. Sljedeća poruka je poruka mira. Mi tu poruku nosimo u sebi, pozdravljamo se riječju selam koja znači mir. I uvijek je nanovo ponavljamo. Mi nudimo mir, a neka prašta onaj ko želi da prašta. Praštati može samo onaj kome je zločin počinjen, i onome koji je pokazao pokajanje. Nema opraštanja prema onom ko nije pokazao pokajanje. Mora biti u srpskom narodu, kao i svakom narodu, pravdoljubivih ljudi. Evo čekamo ih 25 godina da se glasnije i jasnije oglase”, kazao je.

 

5

avatar
1000
4
1
0
 
5
Bosanac bivsiREALNODlakavi krpeljmačorrazocaran
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bosanac bivsi
Gost
Bosanac bivsi

Drzava 3 naroda, uskoro 3 entiteta, da je mogla zajedno ne bi bilo rata. A posle rata je nacionalno i vjerski podijeljena a podjela svakim danom sve veca nazalost. Svaki narod ce ici svojim putem.

REALNO
Gost
REALNO

BiH je mrtvac kome Zapad koncima pokreće ruke i noge, da bi izgledalo kao da je živ. Sva tri naroda gledaju kako da prevare ostala dva i tu nema sreće, a kamoli jake države. Od rata je prošlo 23 godine, a sve su gori odnosi među njima. Svi se predobro sjećaju strahota koje su im drugi uradili, kao da je… Više »

mačor
Gost
mačor

BiH je zajednica 3 naroda i 2 entiteta,ni d od države,ne funkcionira ni zakonodavna ni izvršna vlast.

razocaran
Gost
razocaran

,,Kud ce kruska no pod krusku,,Bajir ne moze biti nista drugo do kopija svoga Baba.Zlocinac i prevarant.Igra se mirotvorca,a kada bi mu moglo biti,ni jedno UVO Hriscansko nebi ostavio u zivotu. To mu je i Babo pokusao,pa je za uzvrat donio strasna stradanja Srba muslimana,koje oni nazivaju ,,Bosnjacima,,Srbima Pravoslavcima i Hrvatima. Izgleda da nijesunista naucili,iz predhodnog pokusaja,vec bi oni ponovo… Više »

Dlakavi krpelj
Gost
Dlakavi krpelj

Islamsku deklaraciju je pisala CIA a Alija samo stavio potpis.. i kad je htio da prihvati Kutlijerov plan odmah je za jednu noc promjenio misljenje👽

Send this to a friend